Mijn Netflix-favorieten (2)

Mijn Netflix-favorieten #2

9 januari 2016

Het is weer tijd voor een nieuw lijstje met mijn absolute Netflix favorieten van de afgelopen maanden. Een half jaartje geleden gaf ik het al toe, Netflix is écht wel verslavend. Hoewel ik in het begin niet onmiddellijk enthousiast was, ben ik nu, zo’n jaartje later, echt helemaal fan. Niet alleen heeft Netflix de laatste tijd steeds meer recente films en series op het programma staan, hun eigen series zijn meestal echte pareltjes. Jap, dat lees je goed, Netflix maakt ook eigen series (én films trouwens ook). Omdat vriendlief en ik eigenlijk helemaal niet zo’n televisiemensen zijn, genoten we des te meer van de prachtige series die we de voorbije maanden samen bekeken. En nu de winter ons land echt wel heeft gevonden, leek het me dan ook het ideale moment om mijn Netflix favorieten van de voorbije maanden met jullie te delen. Neem dat heerlijk warme dekentje alvast bij de hand, want het is tijd voor een heleboel televisieplezier.

Peaky Blinders

Deze Britse dramaserie staat hoog op mijn lijstje van beste series die ik ooit bekeken heb. De serie speelt zich af in het naoorlogse Birmingham van 1919. We volgen het verhaal van Thomas Shelby, de leider van een van de gevaarlijkste bendes van de stad. Als oorlogsveteraan is hij echter géén brave jongen. De vele flashbacks tonen aan dat het leven aan het front voor hem niet gemakkelijk was. Eenmaal terug houden opium en alcohol hem op de been, in een wereld die voor velen onder ons tot voordien nog onbekend was. Het Birmingham van toen wordt prachtig in beeld gebracht. En laat dat nu nog eens aangevuld zijn met fantastisch acteerwerk van o.a. Cillian Murphy en later in de reeks Tom Hardy. Oh ja, mocht ik je nog niet overtuigd hebben, dan doet de muziek van Nick Cave dat wellicht wel.

Fargo 

Naar het tweede seizoen van Fargo was het lang uitkijken. Want inderdaad, ook tijdens mijn eerste Netflix favorieten kwam deze serie aan bod. En toch is het tweede seizoen compleet anders dan het eerste seizoen. Deze keer gaan we terug in de tijd, naar 1979 om precies te zijn. Dit verhaal speelt zich dus af net voor het eerste seizoen en wordt gezien als een prequel. We volgen het leven van Lou Solverson, de restaurantuitbater uit het eerste seizoen. Opnieuw zijn de besneeuwde landschappen uit Minesota de plaats waar het zich allemaal afspeelt. Samen met zijn schoonvader gaat hij de strijd aan tegen de Amerikaanse maffia. Naast de bekende intriges uit het eerste seizoen, wordt deze keer ook dieper ingegaan op het gezinsleven van Solverson. En dan is er nog die fantastische verhaallijn waarin we Kirsten Dunst nog eens aan het werk kunnen zien. Ik wacht nu al in spanning op het derde seizoen!

Narcos

Onder het motto plata o plomo volgen we de klopjacht op de alombekende (of beter beruchte) Pablo Escobar. Een Netflix-serie van topniveau die het leven van een cocaïnekeizer in beeld probeert te brengen. Of dat waarheidsgetrouw gelukt is? Dat laat ik aan jullie over. Feit is wel dat de serie je een geschiedenis vertelt die je deze keer niet achter de schoolbanken meekreeg. Het prachtige acteerwerk van Wagner Moura en de fantastische beelden van een Colombia in cocaïne-oorlog leggen de basis voor een serie die je moet gezien hebben. Plata o plomo, zilver of lood, en dat omvat dan ook de volledige serie. Een echte aanrader dus, als je het mij vraagt.

https://www.youtube.com/watch?v=U7elNhHwgBU

Bates Motel 

Deze Amerikaanse dramaserie vertelt het leven van Norman Bates en zijn moeder Norma. Na de dood van zijn vader besluiten ze om hun leven een nieuwe wending te geven. Op een veiling kan Norma een motel op de kop tikken, voor haar het perfecte idee om de draad opnieuw op te nemen. Het stadje waar ze wonen is echter niet zo gezellig als dat op het eerste zicht misschien lijkt. Al snel ontdekken Norman en zijn moeder dat het stadje steeds meer geheimen heeft. Deze fantastische dramaserie is een prequel op de bekende Hitchcock-film Psycho uit 1960, waar we de jeugdjaren van deze wereldvreemde jongen met een wel heel grote liefde voor zijn moeder volgen.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige post

DIY: dip dye krukje

Volgende post

De perfecte kaasplank in vijf stappen!