Mijn Netflix-favorieten #3

Mijn Netflix-favorieten #3

10 september 2017

Nu het buiten weer een pak kouder is geworden, maken die zomerse avonden stilaan weer plaats voor een gezellig avondje voor de buis. Met Netflix uiteraard, want na twee jaar ben ik nog altijd helemaal fan! De voorbije maanden passeerden er dan ook behoorlijk wat series de revue. De ene al wat beter dan de andere, maar een ding staat vast, Netflix staat niet stil. Het aantal series (en films) dat de laatste tijd gereleased werd, is dan ook om u tegen te zeggen. Omdat de keuze voor een nieuwe serie dan ook niet altijd vanzelfsprekend is, deel ik vandaag drie fantastische series die je zeker moet bekijken! Benieuwd naar wat ik de voorbije maanden gebingewatched heb?

Pssst.. wil je nog meer Netflix-series bekijken? In deze post én in deze post zet ik nog andere Netflix-series op een rij! Enjoy!

Ozark

Met Ozark wilde Netflix het ditmaal over een volledig andere boeg gooien. Deze ijzersterke serie gaat dieper in op een van de meest besproken thema’s aller tijden, namelijk geld. En daar valt wel wat over te zeggen. Het verhaal schetst het leven van financieel adviseur Martin Byrde, die wegens een misgelopen deal met een drugsbaas moet vluchten naar het Lake of the Ozarks in Missouri. Door fraude van z’n zakenpartner, is hij genoodzaakt om in vijf jaar tijd niet minder dan 500 miljoen dollar wit te wassen. Een opdracht die behoorlijk wat stress met zich meebrengt. Want hoewel de economische opportuniteiten in het verre Missouri op het eerste gezicht fantastisch lijken, blijkt dat in het echte leven toch iets minder vlot te verlopen. Samen met z’n gezin moet hij er zien te overleven in een wereld waar geld, drugs en geweld geen vreemden zijn. 

De hoofdrol is weggelegd voor niemand minder dan Jason Bateman, die bovendien een groot deel van de serie mee regiseerde. Toch kennen we Bateman vooral van komische films, wat ervoor zorgde dat ik des te meer onder de indruk was van z’n fantastische prestatie als vaderlijk crimineel. En zeg nu zelf, alleen al daarvoor moet je de serie gezien hebben. Geen serie waar ik reikhalzend naar heb uitgekeken, maar wel dé verrassing van het jaar. Een aanrader!

13 Reasons Why

Wie dit jaar de Netflix-serie 13 Reasons Why miste, heeft duidelijk iets in te halen. Deze controversiële serie is namelijk een van de meest besproken Netflix-series aller tijden, en dat zegt wel wat. We krijgen er het verhaal te zien van de 16-jarige Hannah Baker. Nadat ze zelfmoord heeft gepleegd, laat ze dertien tapes achter. Of beter, dertien redenen die haar zelfmoord moeten uitleggen. De dertien mensen die de tapes ontvangen, hebben er volgens haar een voor een schuld aan. Volgens heel wat critici zou de serie echter wel eens kunnen aansporen tot zelfdoding. Toch was dat volgens de producers, waaronder Selena Gomez, nu net wat ze met deze serie wilden vermijden. Het moest duidelijk worden dat er over dit soort zaken wel degelijk gepraat moet worden, in plaats van het te negeren. Want zelfdoding bij jongeren is geen recent gegeven, en dus wil deze serie het thema bespreekbaar maken. Wat er ook van aan mag zijn, feit is dat deze serie een behoorlijk bingewatch-gehalte heeft. En dus zet je ‘m maar beter op je lijstje. Oh ja, Netflix heeft reeds bevestigd dat het tweede seizoen er in 2018 aankomt. Ik sta alvast paraat! 

Black Mirror

De Britse science-fictionreeks Black Mirror staat al een tijdje op Netflix en is absoluut het kijken waard. Hoewel de serie geen vervolgafleveringen kent (elke aflevering staat namelijk op zichzelf), wordt het algemene thema heel snel duidelijk. Onze digitale wereld is er namelijk eentje die al te gauw naar het extreme leunt en ook minder leuke kantjes met zich meebrengt. En dat brengt deze ijzersterke serie behoorlijk aangrijpend in beeld. Wat gebeurt er bijvoorbeeld met al die foto’s die je zomaar op het internet zwiert? En bestaat er wel zoiets als privacy? Het mag duidelijk zijn, de toekomst ziet er volgens deze serie niet altijd rooskleurig uit. Black Mirror is een serie die keihard doet nadenken, en dat mag wel eens. Hoewel elke aflevering begint in een wereld zoals wij die vandaag kennen, verandert die naar het einde toe steevast naar een distopie die voor velen misschien weinig geloofwaardig is. Maar hoe ver staan we nu eigenlijk echt van dit soort gebeurtenissen af? En wat is de invloed van al die technologie op onze maatschappij? Een aanrader als je ‘t mij vraagt!

Comments (7)

 • Irene

  10 september 2017 at 20:23

  Mijn vriend vond Ozark geweldig! Ik heb het niet echt gevolgd maar van de stukjes die ik zag, moet ik zeggen dat Jason een topacteur is! Ik zie hem graag bezig. Back Mirror ben ik ooit begonnen maar ben niet verder geraakt dan de eerste aflevering. Die vond ik zo ranzig dat ik de rest niet meer durfde te zien. Haha :p

  1. Taïs

   11 september 2017 at 20:48

   Hey Irene, Ozark is inderdaad echt een topserie! Misschien moet je het toch maar eens bekijken, je vriend heeft meer dan gelijk. En inderdaad, Black Mirror is wel een beetje een speciale serie, hé. Maar niet elke aflevering is even erg ;-)! Nosedive vond ik super!

 • sammie

  11 september 2017 at 19:05

  Ik ben begonnen aan 13 Reasons Why maar heb het nooit afgekeken, het pakte me niet zo. Misschien moet ik het nog eens een kans geven.

  1. Taïs

   11 september 2017 at 20:50

   Hey Sammie, wat jammer dat je het niet zo leuk vond! Ik vond het wel een serie die behoorlijk opbouwde naar het einde toe, misschien inderdaad nog eens verder kijken? Maar zo niet, er zijn tal van leuke series op Netflix ;-)!

 • De Maeyer Ingrid

  12 september 2017 at 11:19

  13 reasons why en Ozark wijn echt super, Black Mirror zijn we hier nog niet aan begonnen, dankjewel voor de tip!

  1. Taïs

   14 september 2017 at 19:43

   Ja, vind ik ook! En graag gedaan, laat zeker even weten of je de serie ook leuk vond! 🙂

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige post

Overnight oats met fruit

Volgende post

5 tips om dat gezond eten vol te houden