Mijn Netflix-favorieten #4

Mijn Netflix-favorieten #4

5 maart 2018

De voorbije dagen was het koud, ijskoud. En wat is er dan leuker dan gezellig onder een warm dekentje kruipen met een flinke portie Netflix. Jawel, ook mij vond je er tijdens deze vrieskou wel eens terug. En met reden, wat Netflix heeft de laatste maanden weer een aantal pareltjes de wijde wereld ingestuurd. Pareltjes die ik met veel plezier met jullie deel, want hoe je het ook draait of keert, de zoektocht naar nieuwe series gaat altijd weer verder.

The end of the f***ing world

Een aantal weken geleden kon je niet om deze serie heen. Hoewel ze in het Verenigd Koninkrijk niet door iedereen lovend werd onthaald, overtuigde Netflix de wereld toch maar weer van deze gitzwarte dramaserie. En wat voor eentje. In the end of the f***king world (naar de gelijknamige comic van Charles Forsman) volgen we het leven van de 17-jarige James, die samen met Alyssa wegloopt van huis en op roadtrip vertrekt. Al gooit één ding behoorlijk wat roet in het eten. James kan namelijk niet wachten om Alyssa te vermoorden. En dat wordt dan ook meteen in de eerste aflevering behoorlijk duidelijk.

Toch is ook Alyssa geen alledaags meisje. Onder die scherpe tong en groteske woorden vinden we namelijk een vreselijk onzeker meisje dat eigenlijk niets liever wil dan geliefd worden. En dat heeft alles te maken met haar moeilijke thuissituatie. Want net zoals James wil ze eigenlijk niets liever dan aan dat sombere leventje ontsnappen. Wat hen meteen ook het perfecte duo in deze donkere dramaserie maakt. Met een tikkeltje humor en ook wel wat liefde zo af en toe. Opgezweept door de prachtige soundtrack met naast soul ook heel wat rock&roll-klassiekers, zit er niks anders op dan dit te bingewatchen. Oh ja, de afleveringen duren amper 20 minuten, perfect dus voor een Netflix-avondje op de bank.

https://www.youtube.com/watch?v=vbiiik_T3Bo

Dark

Tijdens het kerstverlof hoorde ik overal stemmen over deze duistere nieuwe Netflix-serie, en na een kleine rondvraag werd meteen duidelijk dat ik niet kon achterblijven. Na nog geen tien minuten was ik namelijk helemaal in de ban, en het duurde dan ook niet lang vooraleer we deze serie volledig uitkeken. Daar zijn dan ook een aantal goeie redenen voor. Zo is deze serie de eerste Netflix-productie met een volledig Duitse cast. En wat voor eentje. Steengoeie acteurs, een fantastische setting en een cinematografie die aan Scandinavische thrillers doet denken, dit moét gewoon goed zijn. Na al die Engelstalige series is dat Duits trouwens een leuke afwisseling (en zelfs volgens vriendlief zelfs net wat deze serie zo goed maakt).

Het verhaal neemt ons mee naar Winden, een klein Duits dorpje waar op het eerste gezicht niet erg veel te beleven valt. Griezelige bossen, een handvol verdwenen kinderen en wat jaren 80-referenties brengt daar echter verandering in. Een beetje zoals Stranger Things, hoor ik je denken, al moet ik toch toegeven dat het scary-gehalte hier nog een pak hoger ligt. Wie dacht dat Duitse hitjes uit de eighties vooral plezier waren, heeft het dan ook goed mis. Nena brengt voor het eerste kippenvel naar boven, en dat neemt tijdens de serie alleen nog maar toe. Hoewel de serie maar weinig special effects gebruikt, slaagt ze er toch in om dat bovennatuurlijke sterk te doen opflakkeren. Niet minder dan drie verhaallijnen, eentje in 1953, 1968 en 2019, worden namelijk zonder veel moeite aan elkaar gehaakt. Maar wat hebben die drie nu eigenlijk met elkaar gemeen? Netflix slaagde er dus opnieuw in en ik ben dan ook érg benieuwd naar het tweede seizoen.

https://www.youtube.com/watch?v=zy0b9e40tK8

The Good Place

Na twee behoorlijk donkere series, is het tijd om het rijtje af te sluiten met een happy end. En dat is precies wat je van The Good Place mag verwachten. In deze grappige komedie volgen we het leven van Eleanor Shellstrop (gespeeld door Kristen Bell) die, na een pijnlijke dood onder een rij winkelkarretjes plots wakker wordt in het hiernamaals. The good place is namelijk simpelweg de plek waar je na je dood én het leiden van een goed leven terechtkomt. Een beetje zoals de hemel dus. Al wordt het Eleanor al snel duidelijk dat ze daar helemaal niet op haar plaats is. In haar echte leven was ze namelijk niet bepaald een voorbeeld voor de maatschappij, laat staan een wereldverbeteraar.

In een poging om haar leventje in het hiernamaals te behouden (the bad place is namelijk de laatste plaats waar je naartoe wilt gestuurd worden), probeert ze met de hulp van Chidi, haar soulmate, een beter mens te worden. En dat zorgt voor een stevige portie humor en een zeemzoete serie om u tegen te zeggen. Hoewel de serie niet altijd even logisch samenhangt, weet Kristen Bell ze alvast wel naar een hoger level te brengen. Met haar schitterende acteerprestatie verveelt ze dan ook geen seconde, en met een meer dan goeie score op IMDB (8/10) wil je haar ditmaal niet missen. Welcome to the good place.

Nog meer bingewatchen? 

Mijn Netflix-favorieten #1
Mijn Netflix-favorieten #2
Mijn Netflix-favorieten #3

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige post

Appelpannenkoeken met kaneel

Volgende post

Tijd voor een nieuwe start