Mijn Netflix-favorieten #5

Mijn Netflix-favorieten #5

Een tijdje geleden mochten we dat koude winterweer eindelijk inruilen voor wat deugddoende zonnestralen. En wat heb ik daarvan genoten. Jammer genoeg mocht het – voor nu althans – niet blijven duren. Die zalige uurtjes buiten werden dan ook algauw weer uurtjes om binnen te spenderen. Momenten die snel gevuld werden met een aantal fijne Netflix-series. Want tijdens dat voeden, verschonen en slapen door kan ik écht genieten van wat quality time voor de buis. Tijd dus om mijn favoriete series van de afgelopen maanden met jullie te delen. Zei iemand popcorn?

YOU

Mocht je je afvragen wat Dan van Gossip Girl vandaag nog uitspookt? Dan hoef je niet verder te zoeken. Penn Badgley speelt in de gloednieuwe Netflix-serie YOU namelijk de rol van Joe Goldberg, een charmante boekverkoper die een al even charmant meisje ontmoet. Klinkt als het begin van een romantische komedie, al blijkt dat toch net even anders uit te draaien. Joe is namelijk allesbehalve hoe hij zich voordoet. Omdat Beck volgens hem de liefde van z’n leven is, doet hij er dan ook alles aan om haar opnieuw te ontmoeten. En dat gaat ver, heel ver. Zijn obsessie voor Beck krijgt dan ook al snel een stalkerig kantje. Zowel Badgley als zijn tegenspeelster Elizabeth Lial zetten naar mijn idee een sterk staaltje acteertalent neer in deze spannende serie. YOU is dan ook een echte serie om eens lekker te bingewatchen. Perfect voor een druilerige dag op de bank dus!

Bodyguard

Toen Bodyguard op Netflix verscheen, was de serie, zoals dat wel vaker gebeurt, meteen een hit. En met reden. Onze Britse buren brachten vorige zomer namelijk een ijzersterke serie naar het kleine scherm, een waardoor je vaak letterlijk op het puntje van je stoel zit. Eén ding is namelijk zeker, Bodyguard is behoorlijk spannend! In deze politieke thriller volgen we het leven van de getraumatiseerde oorlogsveteraan David Budd, die tijdens een treinrit naar huis een terreuraanslag aan boord van de trein weet te verijdelen. Een heldendaad die hem een job als bodyguard van de Britse minister van Binnenlandse Zaken oplevert. Hoewel terreur een belangrijke rol speelt in de serie, word je daarnaast ook meegesleurd in het persoonlijke leven van David én in de politieke wirwar die zijn job teweegbrengt. Een aanrader, alleen al omdat Richard Madden nu al getipt wordt als de toekomstige James Bond. Watch out, Daniel Craig!

The Missing

Helemaal nieuw is deze serie niet, maar ik vernoemde ‘m nog steeds niet tussen mijn favorieten en dat werd dus hoog tijd. Opnieuw gaat het hier om een serie van Britse bodem, met dat verschil dat ook televisiezender één aan het eerste seizoen meewerkte. Dit seizoen werd dan ook volledig op Belgische bodem gefilmd, fijn!

Speciaal aan deze serie is dat, hoewel we in de twee seizoenen telkens inspecteur Julien Baptiste volgen, het om twee losstaande verhaallijnen gaat. In het eerste seizoen gaat hij op zoek naar de verdwenen Oliver Hughes. Dit vierjarige jongetje wordt door de Franse politie echter nooit teruggevonden. Acht jaar gaan voorbij, tot er plots nieuw bewijsmateriaal opduikt. Samen met vader Tony gaat hij op zoek naar antwoorden. En dat gaat er behoorlijk spannend aan toe.

Maar ook tijdens het tweede seizoen zat ik aan het scherm genageld. Wanneer in het Duitse stadje Eckhausen plots een jonge vrouw opduikt, wordt al snel duidelijk dat het om Alice Webster gaat, het meisje dat elf jaar geleden ontvoerd werd. Tijdens het onderzoek blijkt dat deze zaak gelinkt is aan de verdwijning van een ander meisje, Sophie Giroux genaamd. En dat wil Julien Baptiste tot op de bodem uitzoeken. Ik ben alvast heel benieuwd of er nog een derde seizoen komt. Want dan zit ik opnieuw op de eerste rij!

Nog meer Netflix bekijken? Ik blogde ook al over een aantal andere fijne Netflix-series!

Geef een reactie