Mijn Netflix-favorieten

Mijn Netflix-favorieten #6

21 juli 2020

Netflix blijft de ene serie na de andere releasen. Alleen al in 2019 bracht het gelijknamige productiehuis zo’n 400 series uit. En dus wordt het vaak moeilijk om te weten wélke serie je nu moet gezien hebben en welke niet. Om jou alvast op weg te helpen, bundelde ik opnieuw 4 fantastische series op Netflix die ik het afgelopen jaar heb gezien. Enjoy!

Nog meer Netflix-series ontdekken? Bekijk dan ook mijn andere Netflix-favorieten! #1, #2, #3, #4, #5

Hollywood

Wie mij een beetje volgt op Instagram, weet ik dat ik meteen laaiend enthousiast was over deze miniserie. Met slechts zeven afleveringen is deze serie namelijk niet alleen leuk om naar te kijken, maar ook meteen een serie met een boodschap. Hollywood speelt zich af in het, hoe raad je het, naoorlogse Hollywood van de jaren veertig, waar de filmindustrie hoogtij viert. Denk dus aan veel glitter, glamoureuze outfits en wondermooie sets die zonder veel moeite tot de verbeelding spreken. En toch, schijn bedriegt, want enkel wie blank en hetero was, had in die tijd een kans om het echt te maken in de filmwereld.

Rgisseur Ryan Murphy, die je misschien ook kent van Glee of The Politician, zag er zijn kans om de geschiedenis te herschrijven. Want wat als iemand in die tijd wél het verschil durfde te maken? Wat als de bekendste actrice een zwarte vrouw was geweest? En wat als acteurs openlijk homoseksueel konden zijn? De serie is dan ook meteen een ode aan heel wat filmsterren uit het échte Hollywood van de jaren veertig. Zo volgen we Rock Hudson, die stiekem homoseksueel was, en Anna May Wong, die omwille van haar Aziatische afkomst sterk ondergewaardeerd werd. Regisseur Ryan Murphy gaf ze, in tegenstelling tot hun echte leven, deze keer wél een mooi einde. En dat moet je gezien hebben.

Atypical

Ik hou enorm van series met een boodschap, en dus wilde ik Atypical meteen een kans geven. In deze typische Amerikaanse serie volgen we het leven van Sam, een 18-jarige jongen die door zijn therapeut wordt aangemoedigd om op zoek te gaan naar, jawel, een eerste vriendinnetje. Alleen heeft Sam autisme, en dat maakt het er voor hem niet altijd even makkelijk. Sam wil namelijk graag dat alles duidelijk en voorspelbaar is, en laat dat nu net iets zijn wat je van meisjes op de middelbare school niet kunt zeggen.

Atypical telt ondertussen drie seizoenen en het vierde en laatste seizoen komt er eind 2020 aan. Hoewel Sam slechts een fractie van het autismespectrum vertegenwoordigd – autisme kan namelijk heel wat verschillende vormen aannemen – probeerde regisseur Robia Rashid dat zo luchtig mogelijk in beeld te brengen. En dat is haar ook gelukt, want de serie bracht zowel een lach als een traan op mijn gezicht. Met een ongelofelijke kennis van Antarctica en een grote voorliefde voor pinguins, is Sam namelijk een wandelende encyclopedie die menig hart kan doen smelten. Hoewel het voor zijn vrienden, ouders en zus Casey niet altijd eenvoudig is, betekent hij voor hen de hele wereld. En dat is hartverwarmend om te zien.

The Umbrella Academy

Ik zal maar eerlijk zijn, deze was serie was niet meteen een schot in de roos. Na de eerste aflevering wist ik dan ook niet zo goed wat ik ervan moest vinden. Maar The Umbrella Academy scoort met 7,9 best goed op IMDB, is gebaseerd op de gelijknamige stripreeks van Gerard Way (ja, de zanger van My Chemical Romance) én ik zag de serie al op zoveel verschillende plaatsen opduiken, dat ik het toch een kans wilde geven. En dat was meer dan terecht, want de rest van de afleveringen hebben we letterlijk verslonden. Met reden.

Het verhaal gaat als volgt. Op 1 oktober 1989 kwamen 43 kinderen ter wereld, waarvan de moeders tot op dat moment geen enkel teken van zwangerschap vertoonden. Bizar, en dat vond ook Reginald Hargreeves, die 7 van de 43 kinderen adopteerde en liet opleiden tot een eigen superheldenteam, The Umbrella Academy genaamd. Want een ding hebben ze namelijk allemaal gemeen: een uitzonderlijke superkracht die hen onderscheidt van elke gewone sterveling op aarde. Wanneer ze elkaar na jaren terugzien, blijkt dat de wereld binnenkort zal vergaan en dat zij er samen alles aan moeten doen om dat tegen te gaan. Maar dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan.

Waarom je de serie nu precies moet bekijken? Omdat het niet de zoveelste superheldenserie is, omdat de graphics fantastisch zijn, omdat de muziek maar weer eens tot in de puntjes werd uitgekozen en omdat het gewoon nét wat anders is dan elke andere serie die je al op Netflix hebt gezien. Het is trouwens hét moment om de serie te beginnen bingewatchen, want binnenkort komt seizoen 2 er al aan!

Dead To Me

Wanneer Jen haar man verliest, beslist ze om naar een rouwgroep te stappen in de hoop haar verdriet te kunnen verwerken. Ze leert er Judy kennen, een positivo ten top die haar door haar moeilijke periode heen helpt en haar toont dat het oké is om te rouwen. De twee konden geen grotere tegenpolen zijn. Een voordeel, zo blijkt, want de twee worden hartsvriendinnen, met nachtelijke ‘ik kan niet slapen’-telefoontjes, sleepovers en wijn, heel veel wijn. Tot blijkt dat Judy al die tijd met een verschrikkelijk geheim leeft. Ze blijkt namelijk meer te weten over de dader die Jen’s man heeft omvergereden, en dat zorgt voor de nodige spanning.

Dead To Me brengt je, ondanks dat de dood wellicht ook niet jouw eerste idee is voor een aanstekelijke komedieserie, meermaals aan het lachen. Het is humor op een ander niveau gebracht, maar het werkt. En dus slaagde Netflix er voor de zoveelste keer maar weer eens in om een serie van formaat uit te werken. Want steeds wanneer je denkt dat het eindelijk tijd is voor die ‘happily ever after’, loert het volgende drama alweer om de hoek. Ik kan nu al niet wachten op het derde en laatste seizoen!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige post

Onze reisplannen voor 2020

Volgende post

Pastasalade met scampi, spekjes en zongedroogde tomaatjes