Mijn zwangerschapsrust is gestart!

Mijn zwangerschapsrust is gestart!

1 december 2020

Gisteren is de eerste dag van mijn zwangerschapsrust ingegaan, en het viel me op dat ik hier op de blog eigenlijk nog maar heel weinig geschreven heb over hoe die tweede zwangerschap verlopen is. Ik weet niet of het ligt aan het feit dat het ons tweede kindje wordt, of dat heel dat coronagedoe er voor iets tussen zit, maar de weken zijn echt voorbijgevlogen. Het is dan ook moeilijk te geloven dat ze binnen een goeie twee weken echt al in mijn armen zal liggen. Al vind ik dat stiekem helemaal niet zo erg. Ze mag nu echt wel gaan komen, zoals ik al een paar weken zit te verkondigen. En nu mijn zwangerschapsrust is gestart, is dat gevoel alleen maar sterker geworden.

Corona en zwanger zijn

Zwanger zijn in tijden van corona, ‘t is toch een beetje vreemd. Toen ik zwanger was van Alix, gingen we geregeld nog eens op restaurant, trokken we er samen zoveel mogelijk op uit en brachten we veel tijd door met vrienden en familie. Ons leven stond namelijk op het punt om serieus te veranderen, en dus wilden we daar ook zo goed mogelijk op voorbereid zijn.

Nu we het leven met een kindje al wat gewoon zijn, waren we van plan om dat ook tijdens deze tweede zwangerschap te doen. En dat leek deze zomer best goed te gaan. We mochten onze familie en vrienden opnieuw zien, we genoten van een zalige reis naar de Elzas en na zo’n 20 weken ziek zijn (oh boy) voelde ik me terug fantastisch! We deden veel lange wandelingen, organiseerden al eens een barbecuetje in de tuin en trokken ook nog eens met z’n tweetjes naar Brugge.

En toen ging het minder

Jammer genoeg ging het na de zomer weer slechter met de coronacijfers, en ook met mij. Ik denk dat het vooral de combinatie is die me met momenten zwaar viel. Mentaal waren er wat zaken die niet gingen zoals ik dat graag wilde, maar ook fysiek kwamen er steeds meer ongemakken bij. Dat eerste besloot ik meteen aan te pakken, en ik moet zeggen dat ik me mentaal vandaag behoorlijk goed voel. Ik kon mijn taken op het werk goed afsluiten, leerde praten over de dingen die wat moeilijker gingen en had veel steun aan mijn vriendinnen en aan Brecht.

Fysiek is het een ander verhaal, al moet ik zeggen dat ik dat gelukkig behoorlijk kan relativeren. Er is namelijk een einddatum aan verbonden en ik weet dat het maar van tijdelijke duur is. Slapen gaat al een tweetal maanden heel moeilijk en wandelen is niet meer evident. Vooral die bekkenpijn frustreert me vaak, want ik ben nogal een controlefreak en da’s hier dus volledig afwezig. Gelukkig groeit dat baby’tje in mijn buik nog elke dag flink door, dus ik mag mijn twee pollekes kussen dat het daar allemaal wel goed zit.

Kerst, nieuw en babybezoekjes

Wie mij kent of mij al eventjes volgt, weet dat ik een grote fan ben van Kerstmis. Midden november durven de kerstliedjes hier wel al eens door de boxen galmen en van zodra december z’n intrede doet, halen we ook de kerstboom vanonder het stof. Dat het dit jaar geen kerst zoals andere jaren ging worden, dat was al zo’n beetje te voorspellen. Maar dat Kerstmis in België nu eigenlijk volledig van de kaart is geveegd, dat was toch wel even schrikken. Het zal dus voor het eerst een kerst met z’n tweetjes (of beter: viertjes) worden, en dat voelt toch wat vreemd aan.

Bovendien valt dat ook nog eens net samen met al die fijne babybezoekjes. Want ook dat zal er toch wat anders uitzien. Geen bezoekjes in het ziekenhuis, geen knuffels met onze ouders en geen feestelijke bezoekjes aan huis. Hoewel dat natuurlijk ook veel meer rust zal brengen tijdens die eerste pittige weken, had ik het toch liever anders gezien. Toch zullen we er ongetwijfeld het beste van maken. Want met of zonder bezoekjes, mijn bubbel wordt binnen enkele weken uitgebreid met het schoonste kerstcadeau dat ik me kon wensen. En dat alleen is iets waar ik alleen maar enorm dankbaar voor kan zijn. Al zullen we ons het jaar 2020 nog heel lang herinneren. Of dat nu goed of slecht is.

Comments (1)

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige post

Ovenschotel met pompoenpuree en gehakt

Volgende post

Spritskoeken met chocolade