Mijn ochtendritueel, en hoe je er zelf eentje ontwikkelt

Mijn ochtendroutine: een goede start van de dag

24 november 2016

De dagen worden steeds korter en dus wordt het voor velen onder ons ook steeds een beetje moeilijker om ‘s ochtends dat lekker warme bedje te verlaten. Zo knus onder de lakens zou ik stiekem nog wel eventjes willen indommelen, maar de plicht roept, en dus strompel ik iedere ochtend met kleine oogjes de badkamer in. Toen ik onlangs tijdens m’n ontbijtje de dagelijkse routine van Joana las, leek het me leuk om ook eventjes mijn ochtendroutine met jullie te delen. Want hoewel ik meestal niet zo’n planner ben, kan een vaste ochtendroutine je heel wat tijd besparen. Zo hoef ik me niet nodeloos te haasten en kom ik meestal helemaal uitgerust aan op het werk. Hoe ik dat doe? Dat leg ik jullie vandaag uit! 

Mijn badkamerritueel

Wanneer de wekker afloopt, sta ik bijna altijd onmiddellijk op. Ik ben geen snoozer en ik ben er bovendien van overtuigd dat je van dat snoozen alleen nog maar meer moe wordt. Wekker uit en naar de badkamer dan maar. Ik reinig m’n gezicht eerst nog even met micellair water (ik ben al erg lang fan van het zachte water van Mixa). En hoewel ik mijn gezicht altijd ‘s avonds reinig, vind ik het erg fijn om de onzuiverheden van de nacht nog even te verwijderen. Daarna gebruik de heerlijke Moisture Surge van Clinique, een dagcrème die perfect is voor gevoelige huidjes zoals die van mij. Bovendien houd je er geen plakkerig gevoel aan over, wat ik bij heel wat andere crèmepjes wel ondervond. Wanneer ik de avond ervoor met natte haren m’n bedje ben ingedoken, neem ik nog snel even de stijltang bij de hand. Nu nog een klein beetje fond de teint, blush en mascara en ik ben klaar voor de dag! 

Mijn ochtendritueel, en hoe je er zelf eentje ontwikkelt

Mijn ontbijt

Mijn ontbijtje ziet er bijna elke dag een beetje anders uit, maar toch eet ik heel vaak hetzelfde. Favoriet is bij mij nog steeds een kommetje havermout met magere melk en bananenschijfjes. En dat eet ik koud. Ik weet dat heel wat mensen havermout warm bereiden, maar dat gaat er bij mij ‘s ochtends nog niet in. Ik durf de bananenschijfjes ook wel eens vervangen door verse aardbeitjes (tijdens het seizoen) of zoete peertjes. Wanneer ik weinig honger heb, durf ik wel eens te grijpen naar de chocolade-ontbijtkoekjes van Lu. Niet echt gezond, ik weet het, maar zo af en toe kan dat echt eens smaken. En héél sporadisch durf ik wel eens een boterhammetje met choco of confituur smeren. Omdat dat nu eenmaal nog steeds erg lekker is. Nu nog een heerlijk tasje thee of koffie tijdens m’n ochtendroutine, en that’s it. 

Mijn tijdschema 

Ik probeer elke ochtend om 7u op te staan. Daarna breng ik zo’n twintig minuutjes in de badkamer door (erg op het gemakje dus), waarna ik me naar de keuken begeef. Ik dek de tafel voor vriendlief en mezelf, ontdooi een tweetal boterhammetjes en maak ook mijn eigen ontbijt klaar. Tijdens het ontbijt durf ik wel eens Netflix op te zetten, ik houd nu eenmaal niet erg van stilte. Of ik neem snel even een kijkje op Bloglovin. Samen ontbijten zit er namelijk meestal niet in, omdat we op een verschillend uur opstaan. Tussen 7u40 en 7u45 ga ik opnieuw naar de badkamer, ik poets m’n tandjes en maak me klaar om te vertrekken naar het werk. Rond 8u15 start m’n werkdag, en ik kom er dan meestal ook zonder stress aan. 

45 minuten is voor mij dus perfect om me klaar te maken, maar ik kan me inbeelden dat dat voor velen erg lang of misschien wel te kort kan zijn. Ga dus vooral op zoek naar wat voor jou het beste past. Vermijd haast en spoed zo ‘s ochtends vroeg, want dat bevordert je humeur nu eenmaal niet. Ik trek dus liever wat meer tijd uit om volledig te ontwaken dan dat ik nog ietsje langer in m’n bedje blijf. En het ontbijt blijft nu eenmaal een van m’n favoriete eetmomentjes. Probeer een ochtendroutine te vinden dat bij je past en probeer je er zoveel mogelijk aan te houden. Na een paar weken gaat het gewoon vanzelf, en ben je in een mum van tijd klaar voor je dag! Hoe ziet jouw ochtendroutine eruit? 

Mijn ochtendritueel, en hoe je er zelf eentje ontwikkelt

 

Comments (1)

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige post

Perencrumble met havermout en kaneel

Volgende post

Waarom The Crown nu al een van de beste series ooit is