Onze eerste staycation

Onze eerste staycation

Sinds vriendlief en ik samen onze vakantie vieren – en da’s toch al zo’n goeie 8 jaar – zijn we al elke zomer gaan reizen. Eerst nog dichtbij huis, daarna drie jaar op rij de oceaan over. Reizen werd dan ook al snel een gedeelde passie. Eentje met een verlanglijstje dat elk jaar een beetje langer wordt. Maar 2019 wordt een uitzondering, want dit jaar kozen we voor een staycation. Hoe dat zo gekomen is? Daar vertel ik jullie graag meer over!

Net voor Alix geboren werd, was ik al gretig aan het opzoeken waar onze volgende reis naartoe zou gaan. Het zou alleszins Europa worden, een verre vliegreis met baby zag ik namelijk niet meteen zitten. Zwitserland, Oostenrijk en Italië passeerden de revue, maar ook Frankrijk leek wel een optie. Mijn wishlist op Airbnb vulde zich al gauw met gezellige en kindvriendelijke plekjes waar we konden wandelen en genieten van de natuur. Ik zag dat al helemaal zitten, samen met ons kleine meisje op wandel en eens een moment om samen met z’n drieën tot rust te komen. Zalig.

Onze eerste staycation

Nu moet je echter weten dat ik, sinds we ons huis hebben gekocht, eigenlijk helemaal niet blij ben met onze tuin. De grootte is prima, we hebben zicht op heel veel groen en de zon is er zowat de hele dag. Een voor een pluspuntjes op de checklist, ware het niet dat ons terras voor mij al sinds dag één een punt is dat ik onder handen wilde nemen. Het zit namelijk zo. Ons terras bestond uit heel veel kleine klinkertegeltjes. En die tegeltjes, die lagen los in het zand. Gevolg? Onkruid, extreem veel onkruid. Onkruid dat ik met man en macht onder controle probeerde te krijgen maar dat elk jaar meer een eigen leven begon te leiden. Tot ik zowat elke week opnieuw mocht beginnen en dan op mijn knieën 5 uur aan het wieden was.

Laat ons zeggen dat de maat voor mij vorige zomer echt vol was en ik vriendlief gesmeekt heb om daar nu eindelijk eens iets aan te doen. En dus is het zo gekomen dat we in april dit jaar bij de tegelfabrikant stonden om een nieuwe buitenvloer te kiezen. Zonder zand en mét cement. Zodat ik niet meer elke week op handen en voeten over ons terras moet kruipen. Bye bye onkruid en hello nieuw terras. En wat een verbetering is dat. Sinds de komst van dat nieuwe terras hebben we dan ook zowat elke dag buiten geleefd. Tot veel plezier van Alix, want badjes krijgt ze bij mooi weer op het terras en spelen doet ze voortaan buiten in de schaduw.

Onze eerste staycation

Een win-win als je ’t mij vraagt, met als gevolg dat we dit jaar maar eens een zomer thuis blijven en genieten van onze eigen natuur. Al betekent dat niet dat we ons zullen vervelen. Wanneer ik dit bericht uitschrijf, zijn we namelijk net terug van een heerlijk weekendje aan de Opaalkust en staat er volgende week nog een midweekje Ardennen op de planning. Afgewisseld met uitstapjes in eigen streek en gezellige avondjes met vrienden en familie is deze staycation dus meer dan geslaagd te noemen. Al begint het stiekem wel al te kriebelen om onze eerste reis met z’n drietjes te plannen. Waar die naartoe zal gaan? Daar zal ik nog even over moeten nadenken. Maar één ding staat vast, onze passie willen we alvast heel snel met haar delen. Hoe ziet jullie vakantie eruit?

Geef een reactie