Onze reisplannen voor 2020

Onze reisplannen voor 2020

29 juni 2020

Vorig jaar hielden we onze allereerste ‘staycation‘. In plaats van onze koffers te pakken en erop uit trekken, besloten we onze vakantie dus in onze eigen achtertuin door te brengen. In die acht jaren samen hadden we dat nog nooit eerder gedaan. We gingen wel een paar dagen naar de Opaalkust en deden ook een aantal dagtripjes in eigen land, maar dat was natuurlijk niet hezelfde. Ik moet dan ook eerlijk bekennen dat we zo’n langere tijd weg van huis toch echt hebben gemist. We besloten dus om zeker reisplannen voor 2020 te maken en erop uit te trekken. En toen kwam corona.

Naar het Zwarte Woud, of toch niet?

Oorspronkelijk hadden we een reis naar het Zwarte Woud geboekt. Dat was net geen 7 uren rijden en perfect voor wat we deze zomer wilden gaan doen: veel wandelen, veel natuur en veel lekker eten. Drie dingen die we daar zonder twijfel gingen terugvinden. Het Zwarte Woud kenmerkt zich namelijk door dichtbeboste gebieden vol naaldbomen, fantastische uitzichten en kilometers aan wandelroutes, maar ook door kersentaart en simpele maar toch culinaire gerechten.

Toen echter bleek dat het coronavirus een pak serieuzer was dan iedereen oorspronkelijk had gedacht, liet onze Airbnb-host ons weten dat hij onze reis noodgedwongen moest annuleren. En daar hadden wij natuurlijk alle begrip voor. Reisplannen voor 2020 maken tijdens zo’n wereldwijde pandemie is namelijk niet onze eerste prioriteit. Want hoewel we dat net zoals iedereen best jammer vonden, waren we er ook van overtuigd dat we die zomer thuis ook goed zouden doorbrengen.

Dan toch op vakantie?

Een tijdje geleden werd er op het nieuws aangekondigd dat de grenzen vanaf midden juni weer zouden openen. Zouden we deze zomer dan misschien toch op reis kunnen gaan? Zo’n huisje in de natuur, waar je in principe heel eenvoudig de social distance kunt bewaren, leek ons namelijk wel een goed plan. Sowieso vinden we de natuur een pak leuker dan de stad, en dus hoefden we ons daar al geen zorgen over te maken.

Na wat opzoekingswerk bleek de Elzas (of Alsace in het Frans) de perfecte uitvalsbasis. Dat gebied ligt namelijk vlakbij het Zwarte Woud (winwin) én is bovendien ook nog eens op rijafstand van de Franse Vogezen. Denk dus aan groene bergen, indrukwekkende meren én de unieke Frans-Duitse keuken. Via Airbnb huurden we een appartementje op een kwartiertje van Colmar, en daar kijken we nu al écht naar uit.

Nog een beetje afwachten

Omdat ons reisje pas eind juli gepland staat, is het dus wel nog altijd een beetje afwachten of het wel effectief zal kunnen doorgaan. Maar hoewel we heel erg hopen van wel, blijft gezondheid natuurlijk nog altijd een veel belangrijker topic. Fingers crossed dat het positief blijft gaan met dat virus, en dat we alsnog onze staycation kunnen inruilen voor een weekje op stap.

Heb jij ook nieuwe reisplannen gemaakt? Of heb je jouw reisplannen (vrijwillig of niet) geannuleerd? Laat het weten in een comment hieronder!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige post

Mijn avondroutine met een baby

Volgende post

Mijn Netflix-favorieten #6