Travel bucketlist: kamperen in British Columbia

Travel bucketlist: kamperen in British Columbia

23 januari 2016

Vriendlief en ik houden van reizen. Of het nu een uitstapje naar de Ardennen is, een midweek in een bruisende stad of een rondreis met de auto, zolang we maar onderweg zijn, is het voor ons al meer dan okee! Op onze travel bucketlist staan dan ook nog heel wat landen en steden die we samen willen ontdekken. Omdat ons reispaspoort volgend jaar verloopt, willen we daar natuurlijk nog eens mooi gebruik van maken. Maar waar zou de reis deze keer naartoe gaan? Heel wat ideeën passeerden de revue: zouden we Route 66 verkennen, op tocht gaan  door Zuid-Afrika of misschien wel rondreizen in Florida? Een moeilijke keuze, maar toen viel ons oog plots op British Columbia, Canada. Benieuwd naar onze plannen?

Canada, ik heb altijd wel geweten dat dit land prachtige natuurgebieden kende, waar gigantische bergtoppen, spiegelmeren en een indrukwekkende natuur geen onbekenden zijn. Toch had ik er nooit echt over nagedacht om er dit jaar naartoe te gaan. Vooral omdat ik ook zo weinig over het land wist. Want Canada is groot, echt groot. Iets waar ik tijdens de aardrijkskundeles waarschijnlijk had naast gekeken. Ik kende uiteraard de bekende plekken wel, zoals Québec, Toronto en Vancouver, maar dat Canada zo’n prachtige natuur te bieden had, dat leek ik te vergeten. Tot ik plots foto’s van de Rocky Mountains zag. De mooiste meren die ik ooit had gezien, omringd door bergen en bossen en een niet te ontkennen rust. Wauw, daar moest ik gewoon naartoe gaan. Vriendlief had slechts een paar foto’s nodig, hem overtuigen hoefde ik al lang niet meer. Het stond dus vast, het zou Canada worden. Maar dan kwam de volgende vraag, waar naartoe?

Travel bucketlist: kamperen in British Columbia

Omdat vriendlief Oost-Canada als kind al eens ontdekt had, besloten we de andere kant op te gaan, waar de Rocky Mountains jullie wellicht het bekendst in de oren klinken. We willen de natuur in, veel wandelen en onze bergschoenen nog eens vanonder het stof halen. En dan was het meteen duidelijk. Een roadtrip door British Columbia en Alberta, waar onze voorwaarden meer dan eens aanwezig zullen zijn. We gaan er een auto huren en dan op stap. Eerst wilden we hostels en guest houses met elkaar afwisselen, maar na een zoektochtje op het internet en het afschuimen van talloze reisforums, hebben we besloten om met de tent op stap te gaan. Zo kunnen we de reis op eigen tempo maken, zonder daarbij afhankelijk te zijn van anderen, en kunnen we ook een heleboel centjes uitsparen. Omdat we toch een goeie drie weken willen rondreizen, willen we het liefst niet té veel kampeergerief meesleuren op het vliegtuig, en dus hebben we besloten om met Rent-A-Tent op stap te gaan. Een organisatie waar je voor een klein prijsje 2 (of 3, of zelfs meer) weken lang een tentje kunt huren, matje, stoeltjes, vuurtje en kookpotten inbegrepen. En natuurlijk alles wat je als kampeerder nodig hebt. Onze slaapzak moeten we zelf nog meenemen, maar verder krijg je alles ter plaatste. Een soort van Fly&Drive zeg maar, maar dan zonder hotels en mét tent.

Travel bucketlist: kamperen in British Columbia

Nu hebben we al een kleine route uitgestippeld (kwestie van toch te weten wat we in drie weken kunnen bezoeken). Zo willen we starten (of eindigen) in Vancouver en van daaruit Vancouver bezoeken, om daarna via Jasper en Banff te eindigen in Calgary (van waaruit we weer naar huis zouden vliegen). Zo’n goeie 2500 km wordt het dan, naar ons idee toch best te doen in 2 à 3 weken.

En nu zou ik graag jullie hulp inschakelen. Ging jij al eens naar West-Canada of ken je mensen die er wat rondgetrokken hebben, dan hoor ik het graag! Hoe meer tips, hoe beter, zo kunnen we er (wat nu al zonder twijfel het geval zal zijn) een onvergetelijke reis van maken!

Comments (3)

 • Marloes Willemsen

  22 april 2016 at 19:34

  Hii,
  Ik heb geen idee of je inmiddels al naar Canada geweest. In dat geval kun je dit bericht als niet verzonden beschouwen.
  Ik zit momenteel voor mijn stage 3,5 maand in Canada en ik loop stage in Lethbridge. Ik ben per toeval op je blog uitgekomen en ik dacht misschien kan ik je helpen.
  Naast Jasper/Banff kan ik Waterton Park heel erg aanraden! Dit is ook een schitterend natuurpark en bovendien wat minder commercieel dan Jasper en Banff.
  Ik weet natuurlijk het meeste over de omgeving waar ik zit, dus dit is wellicht niet heel geschikt voor jullie, maar toch geef ik deze tips maar mee, wieweet dat jullie de trip wel met een weekje verlengen haha.
  Ik zal gewoon wat mooie dingen opnoemen die zeker het bezoeken waard zijn:
  – Red rock coulee
  – Crowsnest pass (underground mine)
  – Head-Smashed-In buffalo jump
  – Kananaskis (aan de rand van Banff)
  – Frank Slide
  – Bezoek een ‘Hutterite Colony’ als je de kans krijgt
  – Indian battle park (Lethbridge)
  – Fort Steele
  – Probeer ook zeker een keer te kanoen/kayakken
  Mocht je verder nog vragen hebben, of nog iets mee willen weten, dan mag je me altijd mailen: 960125541@has.nl
  Liefs,
  Marloes

  1. Tais

   22 april 2016 at 22:24

   Dag Marloes,

   Wat leuk dat je zo’n lange tijd in Canada doorbrengt! We vertrekken pas begin juni, dus je tips komen eigenlijk perfect op tijd! Ik zal al deze plekjes zeker eens gaan opzoeken, misschien liggen er wel een paar op onze route. We zullen vertrekken in Vancouver, naar Vancouver Island en daarna via Whistler naar Jasper en Banff (om te eindigen in Calgary). Heel veel hebben we nog niet gepland, dus ik neem je tips zeker mee! Heel lief dat je zoveel informatie geeft 🙂

   1. Marloes Willemsen

    22 april 2016 at 22:29

    Hiii,

    Ja ik heb ontzettend veel geluk gehad, wat mijn stage betreft.

    Graag gedaan en alvast een hele fijne reis gewenst!

    Liefs

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige post

Appelflappen met kaneel en rozijnen

Volgende post

Mijn favoriete kleine dingen #4