Op weekend naar de Opaalkust

Op weekend naar de Opaalkust

Omdat wij dat ‘stay’ in staycation eigenlijk toch niet zo serieus kunnen nemen, besloten we om er dan maar gewoon eens dichtbij op uit te trekken. En omdat wij nu eenmaal op 2 minuten van de Franse grens wonen, viel ons oog dit jaar op de Franse Opaalkust.

Op Airbnb in Wimereux

Dit jaar kozen we voor een verblijf in Wimereux, al had dat vooral veel te maken met wat er op Airbnb nog beschikbaar was. Ja, wij zijn nu eenmaal niet zo’n planners en moeten dan altijd nog last minute een slaapplek zien te vinden. Maar zoals meestal kwam vriendlief weer met een topappartementje op de proppen. In een rustig dorpje, vlakbij alle leuke bezienswaardigheden, met een gezellige keuken én een aparte kamer voor onze kleine mevrouw. Perfect om er eventjes van tussenuit te zijn dus. Het appartement had trouwens ook een garage. Ik vond dat ideaal om daar onze volledige volksverhuis in op te slaan. Want ja, ook al waren we daar maar twee nachten, het is echt bizar hoeveel zo’n kleine baby nodig heeft. Gelukkig stonden het reisbedje én badje al paraat.

Visjes spotten en eten met de locals

Nadat we eerst wat inkopen hadden gedaan, trokken we richting Boulogne-Sur-Mer voor een bezoekje aan het aquarium. Volgens TripAdvisor een must-do wanneer je in de buurt bent, want Nausicaá is namelijk het grootste publieke aquarium van Europa. Het amfitheater is dan ook best indrukwekkend en in de lichttunnel krijg je even het gevoel dat je midden tussen de visjes wandelt. Jammer genoeg stonden we al vrij snel weer buiten. We vonden het dan ook een beetje overroepen. Al had dat misschien veel te maken met ons bezoekje aan het aquarium in Toronto, dat een stukje goedkoper en nét iets indrukwekkender was geweest.

De avond eindigde echter zoals dat moest. We kuierden nog even langs het water in Wimereux en trokken daarna naar een lokaal restaurantje waar we heerlijke mosseltjes bestelden. Le Denacre had weinig om zich, was sober ingericht en maakte nu niet meteen de gezelligste indruk, maar het eten was er top en de eigenaar meer dan aangenaam te noemen. Zo’n typische plek dus waar iedereen iedereen kent, en waar ook wij ons onmiddellijk thuis voelden. Pluspuntje, het restaurant lag op nog geen minuutje wandelen van ons appartement. Ideaal dus om er onze eerste dag af te sluiten.

Op weekend naar de Opaalkust Op weekend naar de Opaalkust

Wandelen op ‘les Deux-Caps’

Hoewel je heel wat mooie plekjes aan de Opaalkust kunt bezoeken, staat de regio vooral bekend om zijn Deux-Caps, of beter Cap Blanc Nez en Cap Gris Nez. Het was dan ook een van de redenen waarom we richting het noorden van Frankrijk trokken. En hoewel dit prachtige natuurgebied op slechts anderhalf uurtje rijden van de Frans-Belgische grens ligt, was ik er tot op vandaag nog nooit geweest. Mocht je de Deux-Caps nog niet kennen, dan raad ik je aan om daar snel verandering in te brengen. Deze kustregio met z’n stijle rotsen en fraaie uitzichten is namelijk perfect voor wie graag wandelt, fietst en vliegert. En als het weer een beetje meezit, dan zie je er zelfs de kust van Groot-Brittannië. Ik was alvast verkocht!

Kuieren met de Parisiens in Le Touquet

Om nog even na te genieten van onze wandeling, aten we ’s middags in de tuin van L’Estival in Audinghen, een prachtige locatie waar je nog echt kunt genieten van de rust op het platteland. Na een meer dan smakelijke lunch, besloten we om nog even Le Touquet te bezoeken. We waren er twee jaar geleden al eens op bezoek geweest, en hadden er toen best een beetje ons hart verloren. Le Touquet, dat ook wel bekend staat onder de naam Paris-Plage, is een kuststadje dat vooral populair is omwille van de vele Parijzenaars die er tijdens het weekend op bezoek zijn. De mooie huizen, gezellige straten en gemoedelijke sfeer zorgen er dan ook voor dat het stadje heel wat bezoekers trekt. En dat was toch best een groot verschil met de winterperiode. Veel drukte dus, en dat maakte dat het voor ons klein meisje niet de meest ideale tussenstop was. Na een korte wandeling besloten we ons weekendje daarom af te sluiten met een heerlijk zelfgemaakt potje op ons appartement. De ideale afsluiter van een meer dan geslaagd weekendje weg.

Voor de tweede keer op rij heeft de Opaalkust dus indruk gemaakt. Nog meer zelfs dan ons na ons eerste bezoek, werd me duidelijk dat de regio dichtbij huis echt fantastisch veel te bieden heeft. En dus komen wij binnenkort nog eens met veel plezier terug!

Op weekend naar de Opaalkust

Geef een reactie