Ovenschotel met pastinaak, zoete aardappel, feta en walnoten

Ovenschotel met pastinaak, zoete aardappel, feta en walnoten

6 april 2020

Waar we vorige maand nog gezellig samen op restaurant konden gaan, zijn we nu genoodzaakt om zelf wat meer in de keuken te staan. En dat komt goed uit, want er waren nog een aantal receptjes die ik graag eens wilde uitproberen. Als het op koken aankomt, dan is de oven echt mijn beste vriend. Ik hou namelijk enorm van ovenschotels, eenpansgerechten én vooral van het feit dat je het er gewoon hoeft in te stoppen met een beetje olie, peper, zout en kruiden naar keuze. Een tijdje geleden maakte ik een ovenschotel met pastinaak, zoete aardappel, feta en gehakte walnoten. Een topcombinatie, al zeg ik het zelf, en eentje die er gewoon ook heel mooi uitziet op je bord. Bon appétit!

Pastinaak is zo’n vergeten groente die de laatste jaren weer enorm aan populariteit won. Je kan het wat vergelijken met een wortel, maar dan net iets zachter en zoeter van smaak. Ik moet toegeven dat ik eerst niet helemaal mee was met de hype. Hoewel ik zo goed als elke groente lust, hou ik toch nog altijd vast aan de klassiekers zoals broccoli, boontjes of wortelen. Maar nadat ik pastinaak een aantal keer had geproefd,, ging ik toch overstag. De combinatie van deze ovenschotel met zoete aardappel is hier fantastisch lekker. Om het gerecht een toch wat zoutige touch te geven, voegde ik er feta aan toe. Het gerecht werkte ik af met gehakte walnoten en wat peterselie. Heel veel kleur dus, en vooral heel veel smaak. Zijn jullie fan van pastinaak?

Ovenschotel met pastinaak, zoete aardappel, feta en walnoten

Ingrediënten voor 2 personen

– 2 pastinaken
– 1 zoete aardappel (groot)
– 100 gram feta
– Een handjevol walnoten
– Plantaardige olie
– Peper en zout
– Provençaalse kruiden

Bereiding

– Verwarm de oven op 180 graden.
– Schil de pastinaken en de zoete aardappel en snijdt in gelijke blokjes.
– Verdeel de groenten over de ovenschotel en besprenkel met plantaardige olie. Ik gebruik hiervoor meestal arachideolie.
– Verbrokkel de feta en verdeel over de ovenschotel.
– Laat 25 minuten garen in de oven.
– Prik met een vork in de groenten om te kijken of ze gaar zijn. Zo niet, laat nog een vijftal minuten verder garen.
– Hak ondertussen de walnoten en de peterselie fijn.
– Haal de ovenschotel uit de oven en werk af met de walnoten en de peterselie.
– Eet smakelijk!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige post

Kookboek: Van de plank

Volgende post

Dingen waar ik de afgelopen weken blij van werd