
Ovenschotel met pastinaak, zoete aardappel, feta en walnoten
Waar we vorige maand nog gezellig samen op restaurant konden gaan, zijn we nu genoodzaakt om zelf wat meer in de keuken te staan. En dat komt goed uit, want er waren nog een aantal receptjes die ik graag eens wilde uitproberen. Als het op koken aankomt, dan is de oven echt mijn beste vriend. Ik hou namelijk enorm van ovenschotels, eenpansgerechten én vooral van het feit dat je het er gewoon hoeft in te stoppen met een beetje olie, peper, zout en kruiden naar keuze. Een tijdje geleden maakte ik een ovenschotel met pastinaak, zoete aardappel, feta en gehakte walnoten. Een topcombinatie, al zeg ik het zelf, en eentje die er gewoon ook heel mooi uitziet op je bord. Bon appétit!
Pastinaak is zo’n vergeten groente die de laatste jaren weer enorm aan populariteit won. Je kan het wat vergelijken met een wortel, maar dan net iets zachter en zoeter van smaak. Ik moet toegeven dat ik eerst niet helemaal mee was met de hype. Hoewel ik zo goed als elke groente lust, hou ik toch nog altijd vast aan de klassiekers zoals broccoli, boontjes of wortelen. Maar nadat ik pastinaak een aantal keer had geproefd,, ging ik toch overstag. De combinatie van deze ovenschotel met zoete aardappel is hier fantastisch lekker. Om het gerecht een toch wat zoutige touch te geven, voegde ik er feta aan toe. Het gerecht werkte ik af met gehakte walnoten en wat peterselie. Heel veel kleur dus, en vooral heel veel smaak. Zijn jullie fan van pastinaak?
Ovenschotel met pastinaak, zoete aardappel, feta en walnotenIngrediënten voor 2 personen– 2 pastinaken Bereiding– Verwarm de oven op 180 graden. |