Overnight oats met fruit

Overnight oats met fruit

7 september 2017

Wie net zoals mij heel erg houdt van een ontbijt met havermout, heeft ongetwijfeld al gehoord over deze overnight oats. Of beter gezegd, havermout die een nachtje in de koelkast heeft staan rusten. En omdat er ‘s ochtends niet altijd evenveel tijd overblijft voor een gezond en evenwichtig ontbijt, leek het mij de perfecte oplossing. Je maakt deze overnight oats voor het slapengaan klaar en de ochtend erop heb je een heerlijk ontbijt klaarstaan. Bovendien neemt de voorbereiding niet meer dan vijf minuutjes in beslag, ideaal dus voor wie liever niet te lang in de keuken staat. Ik maakte de overnight oats met Griekse yoghurt en amandelmelk, en werkte af met verse aardbeitjes en banaan. Héérlijk! Zelf zin gekregen in dit ontbijtje? Ik leg je vandaag uit hoe je dit simpele recept zelf klaarmaakt! 

Nu de zomer er bijna op zit, vervallen we vaak ook weer in onze oude gewoontes. De dagen verlopen weer een stuk meer gepland en dus kunnen we ook ons ontbijt weer wat beter vooraf vastleggen. In plaats van ‘s ochtends snel nog iets naar binnen te proppen en naar het werk te spurten, is het veel beter om toch even de tijd te nemen om rustig te ontbijten. En hoewel iedereen dat natuurlijk weet, doen we dat vaak toch nog iets te weinig. Daarom is zo’n portie overnight oats perfect voor wie ‘s ochtends niet te veel tijd wil verliezen. Bovendien vult havermout erg goed en kom je de voormiddag zonder problemen door. Persoonlijk ben ik erg fan van havermout met banaan, maar hier kan je natuurlijk zelf alle kanten mee uit. Kies dus gerust voor fruit van het seizoen en werk af naar eigen smaak. Wedden dat je fan bent? Eet smakelijk!

Overnight oats

Ingrediënten voor 1 persoon

– 45 gram havermout
– 120 ml amandelmelk
– 1 potje Griekse yoghurt met vanille (125 gram)
– 1 theelepel honing
– vers fruit naar keuze

Bereiding

Neem een potje bij de hand en vul met de havermout. Voeg vervolgens de amandelmelk toe en roer goed om. Ten slotte voeg je er de Griekse yoghurt aan toe. Roer nog een laatste keer om en werk af met de honing. Zet het geheel een nachtje in de koelkast.

‘s Morgens kan je het potje overnight oats overgieten in een grote kom. Werk af met vers fruit naar keuze. 

 

Overnight oats met fruit

Comments (2)

 • Arlette

  9 september 2017 at 12:47

  Overnight oats zijn inderdaad heerlijk voor een ontbijtje dat je lekker vooraf kan maken. Ideaal voor doordeweeks.

  1. Taïs

   11 september 2017 at 20:44

   Inderdaad, ik ben er nog maar mee aan het experimenten, maar ik vind het zo lekker! Ik denk dat er nog wel een paar receptjes zullen volgen! 🙂

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige post

Mijn avondroutine: een goede afsluiter van de dag

Volgende post

Mijn Netflix-favorieten #3