Zo organiseer je een paasbrunch

Zo organiseer je een gezellige paasbrunch

1 april 2017

Terwijl ik deze post schrijf, schijnt het zonnetje op mijn gezicht, speelt er op de achtergrond een heerlijk zomers muziekje en ben ik op en top in de lentesfeer. De voorbije dagen waren dan ook zonovergoten en deden verlangen naar de zomer. Hoewel het pas april is, heb ik nu al erg veel zin in die lange avonden op het terras, die gezellige wandelingen in de stad en vooral heel veel ontspannen in het zonnetje. En bij het begin van de lente hoort ook traditioneel weer het paasfeest, dat bij ons steevast wordt gevierd met een lekker etentje bij oma, gevolgd door haar alombekende paastaart. Om alvast in de sfeer te komen, deel ik vandaag mijn tips om zelf de perfecte paasbrunch te organiseren, en dat zonder al te veel moeite. Want het belangrijkste blijft nog altijd het samenzijn, en daar horen geen urenlange escapades in de keuken bij. Ik heb er alleszins weer heel veel zin in en hoop dat ik ook jullie vandaag weer kan inspireren. Vrolijk Pasen!

Zo organiseer je een paasbrunch

Zo organiseer je een paasbrunch

Ik ben echt zo’n fan van de feestdagen. Hoewel ik heel wat mensen ken die Pasen eigenlijk niet echt vieren, is dat bij mij nog altijd een van de dagen die ik helemaal niet wil missen. Traditiegetrouw eten we ‘s middags bij oma en opa en rollen we enkele uurtjes later weer met goedgevulde buikjes buiten. Haar tientallen hapjes gevolgd door een uitgebreide gourmetparty en een paastaart om u tegen te zeggen zijn dan ook een moment waar ik elk jaar met heel veel zin naar uitkijk. Maar wat ik misschien nog wel het leukste vind, zijn die heerlijk uitgebreide brunches in het voorjaar. En daar hoort natuurlijk ook een paasbrunch bij. Het perfecte moment om uit te pakken met nieuwe receptjes en om nog even samen te zijn met vrienden of familie. 

Zo organiseer je een paasbrunch

Voor de gelegenheid probeerde ook ik een aantal nieuwe recepten uit en ik kan bijna niet wachten om die met jullie te delen. Ik ontdekte het perfecte recept voor American pancakes, experimenteerde voor het eerst met bagels (en ei en avocado, yum!) en maakte mijn eigen rozijnenbrood. En wat hebben we die ochtend en middag gesmuld. Bovendien genoten vriendlief en ik van het samen in de keuken staan, het fotograferen van de vele receptjes (en de vrolijke paastafel) en konden we nog eens echt samen uitgebreid brunchen. Een aanrader als je ‘t mij vraagt, ook al ben je misschien zelf niet zo’n fan van dat hele paasgedoe. 

Zo organiseer je een paasbrunch

Zo organiseer je een paasbrunch

Voor mijn paastafel koos ik voor een kleurrijke aankleding die toch zijn soberheid behield. Want hoewel ik dan misschien wél fan ben van Pasen, vind ik al dat kitscherige een klein beetje overbodig. Geef mij maar een praktische tafel, maar dan wel eentje die dankzij zijn vrolijke lentekleurtjes het begin van de lente aankondigt! Ik koos voor rozige tulpen, gele paasbloemen en werkte mijn tafel af met vrolijk bedrukte servetjes en voor de gelegenheid twee paaskaarsjes (in de vorm van konijntjes, awel ja, om toch een beetje kitsch toe te voegen). Ik maakte hardgekookte eitjes klaar, kocht chocolade-eieren en zorgde voor de nodige sapjes en koffie. Honger hadden we die dag niet meer, en ook de volgende dag smulden we met hartelust van al dat lekkers dat ik in m’n keukentje had klaargemaakt. Getest en goedgekeurd, en zonder twijfel voor herhaling vatbaar. Oh ja, de receptjes komen er volgende week aan. Niet getreurd dus, want dat heerlijke rozijnenbrood, die belegde bagels en die American pancakes maak jij tijdens het paasweekend helemaal zelf klaar! Eet smakelijk!

Zo organiseer je een paasbrunch

 

Comments (1)

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige post

Een blik achter de schermen #3

Volgende post

American pancakes