Perenconfituur met vanille

Perenconfituur met vanille

18 juli 2015

Zelf confituur maken stond al een hele poos op mijn lijstje. Het doet me dan ook altijd denken aan de tijd die ik als kind doorbracht bij mijn oma. Want oma, die maakte heel wat potten confituur. En ik mocht dan nadien proeven van die (nog warme) potjes, heerlijk! Perenconfituur leek me een leuke variant om als eerste mee aan de slag te gaan. Na wat rondsnuffelen op het internet, vond ik al snel het perfecte receptje. Ik vond het bij Madam Confituur, een madam die als geen ander weet hoe je van fruit smakelijk broodbeleg maakt. Haar recept voor perenconfituur met vanille kon ik jullie dan ook niet ontzeggen. Zin om aan de slag te gaan?

Ingrediënten voor twee potjes perenconfituur

– 500 g peren
– Sap van 1 citroen
– Sap van 1 sinaasappel
– 1 vanillestokje
– 250 g confituursuiker

Bereiding

– Snij de peer in kleine stukjes en zet ze in een grote kookpot op het vuur.
– Voeg het citroen- en sinaasappelsap toe.
– Haal het merg uit het vanillestokje en voeg samen met het stokje toe.
– Laat 10 minuten doorkoken met het deksel op de kookpot.
– Neem van het vuur en maak met een pureestamper alle stukje fijn.
– Voeg de confituursuiker toe en roer goed om.
– Plaats de kookpot terug op het vuur en laat goed doorkoken. Van zodra het kookt, telt je drie minuten.
– Neem de pot van het vuur, haal het vanillestokje eruit en giet in de potjes.
– Sluit de potjes goed af en laat ze omgekeerd afkoelen.

Bon appétit!

Comments (1)

  • Tydtgat Nadine

    22 juli 2015 at 18:33

    Hey Taïs, proficiat met je blog!!! Zo leuk!
    Wat een lekkere confituur! Zal ik zeker ook eens proberen!!
    Nog veel succes!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige post

First things first: welkom!

Volgende post

Op stap in Venetië