Playlist: mijn favoriete kerstliedjes

Playlist: mijn favoriete kerstliedjes

10 december 2020

Kerstmis is al jaren een van mijn favoriete momenten van het jaar. Het schept wat licht en warmte in de donkere winterdagen, brengt mensen dichter bij elkaar en zorgt voor heel wat gezelligheid in huis. En wat zou kerst zijn zonder kerstmuziek? Op Spotify maakte ik een aantal jaren geleden mijn eigen kerstplaylist. Omdat kerst dit jaar toch nét iets anders zal zijn, leek het me leuk om al mijn favoriete kerstliedjes met jullie te delen. Have yourself a merry little Christmas!

We hoeven het niet meer te ontkennen, 2020 was een vreemd jaar. We spendeerden meer tijd thuis, stonden vaker stil bij de écht belangrijke zaken en zagen de dingen in een ander perspectief. Het was een jaar dat voor velen onzekerheid en verdriet met zich meebracht, maar ook een jaar dat onze creativiteit prikkelde en ons liet inzien dat het misschien ook op een andere manier kan.

Het was ook een jaar waarin we veel mensen extra moesten missen, en dus hoopten we om dat tijdens de feestdagen eindelijk goed te maken. Helaas besliste onze Belgische overheid, of beter de coronacijfers, er anders over. En dus zullen we kerst dit jaar in kleiner gezelschap vieren. Toch betekent dat niet dat er dit jaar geen gezellig kerstfeest zal zijn, integendeel. Doordat we noodgewongen op zoek moeten gaan naar andere manieren om samen te zijn, blijkt de verbondenheid des te groter. Er werden nog nooit zoveel vuurkorven verkocht, gezinnen zoeken samen de gezonde buitenlucht op en cadeautjes worden met extra veel zorg uitgezocht.

Omdat je het niet vroeg genoeg gezellig kunt maken in huis, haalde ik midden november de kerstlichtjes al van zolder. Maar ook de kerstliedjes knallen hier al een paar weken door de luidsprekers. Kerstmuziek geeft mij nu eenmaal een instant gelukkig gevoel, en ik ben er zeker van dat ik niet de enige ben. Op Spotify vind je daarom een gezellige playlist met mijn favoriete kerstliedjes, kwestie van die kerstvreugde ook met jullie te delen. En volgend jaar halen we dat dubbel en dik in!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige post

4 dingen die anders zijn bij een tweede zwangerschap

Volgende post

Welkom, lieve Ellie