Proeven op 'à l'Ostendaise' in Oostende!

Proeven op ‘à l’Ostendaise’ in Oostende!

31 mei 2017

Afgelopen weekend trokken vriendlief en ik samen richting Oostende, en wel voor een goede reden. We mochten er namelijk een van de deelnemende restaurants voor ‘à l’Ostendaise’ uittesten, en wat was dat een fijne ervaring! Jeremy Levecke van Brasserie Henry toverde namelijk een heerlijk gerechtje op ons bord, een deugddoende afsluiter na een heerlijke dag aan zee. Wie op 24 en 25 juni nog geen plannen heeft, weet dus alvast wat gedaan. Allen richting Oostende!

Ik moet eerlijk toegeven dat we eigenlijk nog niet zo heel vaak naar zee zijn geweest. Hoewel onze Belgische Noordzee amper veertig minuutjes rijden is, lijkt het ons altijd heel ver weg en dus komen we er niet zo heel vaak. Toen ik vorige week echter een telefoontje kreeg met de vraag of ik een dagje naar zee wilde om er een van de 26 deelnemende restaurants van ‘à l’Ostendaise, Kom Proeven’ uit te testen, kon ik eigenlijk niet anders dan volmondig ‘ja’ zeggen! Deze vijfde editie van het Oostendse foodfestival belooft namelijk opnieuw een topper van formaat te worden, en dat moest ik natuurlijk eventjes zelf gaan ontdekken. Kort na de middag trokken we onze zomerplunje aan en trokken we erop uit. De rit naar zee viel behoorlijk goed mee, de meeste mensen waren wellicht al van ‘s morgens vroeg naar Oostende getrokken. En maar goed ook, want na nog geen drie kwartier in de wagen verwelkomde deze bekende badplaats ons al met open armen. 

Proeven op 'à l'Ostendaise' in Oostende!Proeven op 'à l'Ostendaise' in Oostende!Proeven op 'à l'Ostendaise' in Oostende!

Na een korte tussenstop bij de Dienst Toerisme om er wat meer te weten te komen over de stad én over het foodfestival, zochten we het water op. Of beter, de dijk aan het water, want van pootjebaden kwam er die dag niet veel in huis. Erg vond ik dat echter niet, want we genoten met volle teugen van het frisse briesje op een van de vele gezellige terrassen langs het strand. We kuierden een paar uurtjes door de stad, bezochten een aantal leuke winkeltjes zoals Ferm en aten heerlijke tapas bij Histoire d’O. De dag kon dus eigenlijk niet meer stuk. Integendeel, hij werd er alleen nog maar beter op. Rond een uur of zeven zochten we de voorgevel van de gezellige Brasserie Henry op. Na een fijne verwelkoming namen we plaats aan een van de vele tafeltjes op het zonovergoten terras. Wat een fijne plek! 

De avond ging van start met een lekker aperitiefje, vergezeld van jawel, een dubbele portie oesters. Oei, dat had ik nog nooit eerder geproefd. Maar het bleek heel goed mee te vallen en paste eigenlijk perfect bij zo’n avondje aan zee. Maar de echte reden van ons bezoek was natuurlijk het gerechtje voor ‘à l’Ostendaise’. Het signatuurgerechtje van kok Jeremy Levecke, schar en krab genaamd, werd gepresenteerd op een prachtig bordje, vergezeld van een fantastisch lekker sausje en groene groentjes. Het smaakte, zoveel was duidelijk, en in stilte genoten we van dit overheerlijke gerecht. Ik weet niet precies wat het gerecht zo lekker maakte, of het nu de combinatie van de vissoorten met dat sausje waren, of de overheerlijke puree met broccoli, een ding stond vast, hier was over nagedacht. Ons bordje aten we dan ook helemaal leeg, en dat was het meer dan waard. De avond sloten we af met een moelleux van chocolade, een kopje koffie en een deugddoende wandeling naar de wagen. Moe maar voldaan keerden we terug huiswaarts. 

Proeven op 'à l'Ostendaise' in Oostende!Proeven op 'à l'Ostendaise' in Oostende!

Wie dit signatuurgerechtje zelf even wil uittesten, moet daarvoor op 24 en 25 juni in Oostende zijn. Dat weekend kan je op het Zeeheldenplein namelijk genieten van heerlijke Noordzeeproducten, een voor een gebracht door Oostendse koks. De 26 deelnemende restaurants geven er twee dagen lang het beste van zichzelf, en daar moet je natuurlijk bij zijn. De gerechtjes zijn verkrijgbaar vanaf vier euro per bordje en smaken zonder twijfel naar meer. Eet smakelijk! En een dikke dankjewel aan Brasserie Henry, want ik ben alvast meer dan overtuigd!

Praktisch

Zaterdag 24 juni van 11u00 – 21u00
Zondag 25 juni van 11u00 – 19u00
Zeeheldenplein – 8400 Oostende
Gratis toegang
www.alostendaise.be

Proeven op 'à l'Ostendaise' in Oostende!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige post

Lion: een film over familie, hoop en nooit opgeven

Volgende post

Gezonde havermoutwafels