Recept: 3 feestelijke drankjes

3 feestelijke drankjes

11 december 2016

December is alweer een flink stuk opgeschoven en de feestdagen komen dan ook steeds dichterbij. Binnen twee weken vullen we opnieuw onze buikjes met heerlijke huisgemaakte hapjes, uitgebreide schotels en zeemzoete desserts. Omringd door vrienden en familie wordt het dan ook opnieuw de gezelligste tijd van het jaar. En daar gaan vaak ook een paar heerlijke drankjes aan vooraf. Dit jaar laat ik de champagne even aan de kant staan en maakte ik drie heerlijke cocktails klaar. Want bij een feestelijk kerstpartijtje horen nu eenmaal ook feestelijke drankjes, niet? 

Omdat we op het jaarlijkse kerstfeestje of tijdens oud en nieuw liever geen volledige avond in de keuken doorbrengen, kan je deze drankjes heel eenvoudig op voorhand klaarmaken. Neem een grote bowl of een leuke kan bij de hand en verdubbel de hoeveelheden. Zo hoef je deze feestelijke drankjes enkel nog in te schenken en af te werken met een takje rozemarijn of wat veenbessen. Een instant kerstgevoel en dat zonder al te veel moeite, perfect als je ‘t mij vraagt! Ik koos voor twee alcoholische drankjes en een non-alcoholische variant. En nu maar tsjingen, merry christmas & a happy new year!!

Cranberry fizz met triple sec 

Recept: 3 feestelijke drankjes

Zo maak je dit feestelijke drankje

– 15 ml triple sec
– 30 ml cranberrysap
– cava
– een takje rozemarijn 
– verse veenbessen 

Dit heerlijk winterse drankje past met z’n rode kleur perfect bij de feestdagen. De feestelijke afwerking met het takje rozemarijn en de verse veenbessen maken het plaatje compleet. Voeg alle ingrediënten samen, roer goed om en werk af. Schol! 

Kerstsangria met witte wijn  

Recept: 3 feestelijke drankjes

Zo maak je dit feestelijke drankje

– 30 ml witte wijn
– 60 ml appelcider
– 1 theelepel suiker 
– 15 ml perziksiroop  

Snij een partje appel in kleine stukjes. De schil mag er gerust aanblijven. Voeg daarna de andere ingrediënten samen, roer goed om en werk opnieuw af met een takje rozemarijn en de verse veenbessen. Dit drankje maak je beter eventjes op voorhand klaar, zodat de smaken goed kunnen doordringen. Schol! 

Alcoholvrije cocktail met vlierbloesem en munt 

Recept: 3 feestelijke drankjes

Zo maak je dit feestelijke drankje

– 3 cl vlierbloesemsiroop
– 15 cl bruisend water 
– 1 kwartje citroen
– Muntblaadjes 

Dit receptje proefde ik voor het eerst op een workshop van Ikea. En ik was meteen fan! Plet eerst een grote hoeveelheid munt zodat er voldoende smaken vrijkomen. Voeg daarna de andere ingrediënten samen en roer goed om! Schol! 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige post

Dit zijn de gezelligste kerstmarkten van het land

Volgende post

Een tijdloze feesttafel voor kerst en nieuw