Recept: 3 gezonde spreads voor op de boterham

3 gezonde spreads voor op de boterham

De laatste tijd ben ik verzot op het maken van mijn eigen broodbeleg. Niet alleen kan je het op die manier heel wat gezonder serveren, het smaakt ook nog eens heel wat beter dan die voorverpakte doosjes uit de supermarkt! Voorverpakt broodbeleg wordt trouwens heel vaak gemaakt op basis van mayonaise, niet zo gezond dus. En omdat het eigenlijk heel erg makkelijk is om zelf heerlijke spreads op tafel te toveren, ging ik het voorbije weekend aan de slag. Met drie heerlijke receptjes als gevolg. Ik weet alvast wat ik deze week op mijn boterhammetjes zal smeren!

Gezonde zalmsalade met bieslook

Recept: 3 gezonde spreads voor op de boterham

Wat heb je nodig? 

– 200 gram Griekse yoghurt (0%)
– 200 gram gerookte zalm
– theelepel honing
– theelepel mosterd
– bieslook
– peper & zout
– limoensap

Zo maak je het klaar

Versnipper de zalm in kleine stukjes en meng met de Griekse yoghurt. Voeg de honing en de mosterd toe en roer goed om. Kruid met wat peper en zout. Voeg ten slotte nog wat verse bieslook toe en werk af met wat limoensap. Heerlijk op een boterham of op een toastje als aperitief!

Gezonde spread met zongedroogde tomaten

Recept: 3 gezonde spreads voor op de boterham

Wat heb je nodig? 

– 100 gram zongedroogde tomaten (zonder olie!)
– 100 gram cashewnoten
– 20 cl water
– een handjevol basilicum
– twee lente-uitjes
– peper & zout
– Italiaanse kruiden
– een teentje look

Zo maak je het klaar

Voor dit recept is het heel belangrijk dat je zongedroogde tomaatjes zonder olie koopt. Die zijn stukken gezonder en hebben een iets andere smaak dan de tomaatjes in olie. Je vindt ze normaal gezien op dezelfde plek in de supermarkt. De tomaatjes en de cashewnoten laat je eerst een kwartiertje weken in warm water. Daarna doe je ze in de blender. Tussen het blenden door voeg je het water toe. Zorg ervoor  dat er zo weinig mogelijk stukjes overblijven. Voeg nu de versnipperde lente-ui en basilicum toe. Kruid af met peper & zout, Italiaanse kruiden en verse look naar smaak.

Gezonde eiersla met avocado 

Recept: 3 gezonde spreads voor op de boterham

Wat heb je nodig? 

– twee hardgekookte eitjes
– 1 (rijpe!) avocado
– 1 eetlepel Griekse yoghurt
– peper & zout
– limoensap

Zo maak je het klaar

Voor deze gezonde spread heb je een hardgekookte eitje nodig en het eiwit van een tweede hardgekookte eitje. Plet de eitjes met een vork en meng er de avocado door. Het is erg belangrijk dat de avocado al goed rijp is, anders wordt het moeilijk om het geheel smeuïg te krijgen. Voeg daarna de Griekse yoghurt toe en werk af met wat peper & zout en limoensap.

Laat je me weten welk receptje jij het lekkerste vindt? Ik weet alvast niet welke ik moet kiezen! Eet smakelijk!

 

Vorige post

Filmtips: 3x waargebeurd

Volgende post

Mijn favoriete Airbnb's