Recept: 3 simpele lepelhapjes voor kerst en nieuw

3 simpele lepelhapjes

18 december 2016

Een tijdje geleden kreeg ik van mijn oma erg leuke lepeltjes. Je weet wel, zo van die lepeltjes waarin je hapjes kunt serveren. Dus begon ik mijn zoektocht op het wereldwijde web naar jawel, lepelhapjes. Maar die zoektocht bleek al gauw niet zoveel op te leveren. Vindt niemand lepelhapjes nog leuk of zijn ze misschien gewoon niet meer van onze tijd? Ik besloot dus om dan maar zelf aan de slag te gaan. En dat bleek best goed uit te pakken. Ik stelde drie heerlijke lepelhapjes samen die je perfect kunt serveren tijdens de komende feestdagen. Een lepelhapje ziet er namelijk altijd feestelijk uit én ‘t is ook wel eens leuk ter afwisseling. Eet smakelijk! 

Aah, lepelhapjes. Ze doen me terugdenken aan de fijne feestdagen bij oma thuis. Want op feestdagen haalt oma plots al haar truken uit de trukenkast. 10 hapjes, 3 verschillende aperitiefjes en een gigantische schaal met fingerfood, niets is haar te veel. En dus heb ik van haar al erg veel kunnen leren. Want hapjes zijn haar specialiteit, en daar zeg ik geen nee tegen. Elk jaar serveert ze ook een aantal lepelhapjes. Omdat dat er nu eenmaal mooi uitziet. Dus toen ze ontdekte dat ik op mijn blog ook wel eens graag receptjes deel, stond ze plots aan mijn deur met lepels. Voor hapjes wel te verstaan. Ik zou ze waarschijnlijk wel goed kunnen gebruiken voor mijn foto’s. Zo gezegd, zo gedaan. En dus ging ik vorige week eindelijk aan de slag. Met drie heerlijke receptjes als resultaat. Perfect voor wie nog een last-minute hapje zoekt voor volgende week! 

Avocadomousse met garnaal en munt

Recept: 3 simpele lepelhapjes voor kerst en nieuw

Ingrediënten

– 1 avocado
– 2 eetlepels kokosmelk
– 50 gram roze garnalen 
– enkele blaadjes basilicum
– peper&zout 
– lookpoeder 
– tabasco

Bereidingswijze

Pel eerst de avocado en verwijder de pit. Plet daarna in een schaaltje de avocado en voeg de kokosmelk toe.

Kruid de avocadomousse af met peper, zout en wat look. Voor wie het een beetje spicy mag zijn, kan nog een paar druppeltjes tabasco toevoegen. 

Vul je lepeltje met avocadomousse, versier met enkele garnaaltjes en een blaadje basilicum.

Geitenkaas met rucola, honing en walnoot

Recept: 3 simpele lepelhapjes voor kerst en nieuw

Ingrediënten

– 1 rolletje geitenkaas
– rucola
– vloeibare honing
– walnoten 

Bereidingswijze

Dit hapje behoeft eigenlijk maar weinig uitleg. Neem je lepel bij de hand en versier met wat rucola. Beleg met een fijn plakje geitenkaas. Besprenkel de geitenkaas met wat vloeibare honing en werk af met een walnoot. 

Witloof met appel, oude kaas en rozijntjes

Recept: 3 simpele lepelhapjes voor kerst en nieuw

Ingrediënten

– 1 stronkje witloof
– 1 Granny Smith-appel
– oude kaas naar keuze (ik koos voor Oud Brugge)
– rozijntjes 
– yoghurtdressing

Bereidingswijze

Snijd eerst je witloof en je appel mooi fijn in julienne. Vermeng met de yoghurtdressing. De hoeveelheid is naar keuze. Werk af met fijne schijfjes oude kaas en de rozijntjes.

Comments (2)

  • sammie

    19 december 2016 at 11:14

    Mmm, wat een leuke lekkere hapjes. Vooral die eerste met een garnaaltje, jammie!

    1. Taïs

      19 december 2016 at 14:18

      Ooh, dankjewel! Ja, ik ben ook écht fan van dat eerste hapje! Die avocadomousse vind ik heerlijk!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige post

Een tijdloze feesttafel voor kerst en nieuw

Volgende post

De leukste last-minute kerstcadeautjes