Recept: 3x bruschetta

Bruschetta: 3x anders

25 september 2016

Als ik een hapje zou mogen uitkiezen waar ik maar niet genoeg van kan krijgen, dan kies is zonder twijfel voor bruschetta! Niet alleen zet je dit hapje in weinig tijd én met weinig ingrediënten op tafel, je kunt er ook nog eens eindeloos mee variëren. Perfect dus voor een gezellig avondje thuis of als snelle hap wanneer je weinig tijd hebt (of omdat het nu eenmaal zo lekker is!). Hoewel bruschetta meestal met tomatensalsa wordt geserveerd, probeer ik ook graag eens wat anders uit. Daarom deel ik vandaag drie heerlijke variaties met jullie, ideaal om zelf aan de slag te gaan! Eet smakelijk!

Bruschetta met tomatensalsa 

Tomaat is in principe niet mijn favoriete groente, maar op de een of andere manier zorgt de combinatie met look, p&z en basilicum ervoor dat ik er maar niet genoeg van kan krijgen! Deze tomatensalsa maak je best al een dagje eerder klaar, zodat de smaken mooi in de tomaatjes kunnen trekken. Halveer twee grote tomaten en verwijder eerst de binnenkant. Snijd de tomaten daarna in kleine stukjes en overgiet met olijfolie. Plet een teentje look en voeg toe aan het geheel. Kruid ten slotte met wat peper en zout en roer goed om. Zet de tomatensalsa een nachtje op een koude plek (zoals de kelder) en serveer met het brood. Ik kies altijd voor ciabatta, dat ik in kleine reepjes snijd en daarna overgiet met wat olijfolie. Grill het brood daarna 5 minuutjes in de oven en laat afkoelen.

Bruschetta met geitenkaas en komkommer

Een paar jaar geleden leerde ik, na lang proeven, eindelijk geitenkaas te appreciëren. Deze smeuïge kaas heeft een ietwat aparte smaak, en daarom is lang niet iedereen fan. Toch kan geitenkaas, in combinatie met een aantal frisse toetsen als heerlijk hapje dienen. Besmeer de stukjes brood daarom eerst met een fijn laagje geitenkaas. Uiteraard kan je hier ook kiezen voor een klein plakje kaas, dat je als rolletje in de supermarkt kunt vinden. Met je dunschiller snijd je een laagje komkommer af. Vouw samen en beleg het brood ermee. Je kunt het hapje nog afwerken met enkele druppels balsamico-azijn.

Bruschetta met pesto, tomaat, mozzarella (en parmaham)

Een van mijn favoriete combinaties is toch nog steeds de caprese. Deze heerlijke combinatie van tomaat, mozzarella en basilicum zou ik dan ook dagelijks op mijn bord willen toveren. En naast slaatjes of pasta’s zie je het dan ook erg vaak terugkomen in hapjes. Voor deze variant besmeer je jouw stukjes brood daarom eerst met een laagje pesto (groen of rood naar keuze). Beleg daarna met een plakje (buffel)mozzarella en een plakje tomaat. Werk af met een blaadje basilicum. Om het helemaal af te maken kan je nog een fijn stukje Italiaanse ham toevoegen. Steek vast met een prikker en serveer.

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige post

Waarom gezond ontbijten zo belangrijk is

Volgende post

Uitgetest: 30 Days of Yoga with Adriene