Recept: aardbeienmousse met witte chocolade

Aardbeienmousse met witte chocolade

28 juli 2016

Aah, het is eindelijk zomer. Wanneer ik naar de keuken wandel, neem ik die heerlijk zoete geur in me op. Op de tafel staan verse aardbeitjes, rechtstreeks van de fruitboer hier in de buurt. Bijna wekelijks ga ik er langs om een nieuwe voorraad gezonde fruitjes in te slaan, want geef toe, van de fruitboer smaakt dat toch nog altijd dat tikkeltje beter! Hoewel aardbeien natuurlijk heerlijk puur natuur smaken, vind ik het ook leuk om er mee aan de slag te gaan. Omdat ik nu eenmaal een fan ben van dessertjes, toverde ik mijn verse aardbeitjes om in een verfrissende aardbeienmousse. Perfect als afsluiter na een gezellige barbecue, of gewoon als goestingske tijdens de zomer. En het leukste? Deze zomerse aardbeienmousse maak je heel eenvoudig zelf klaar! Vandaag leg ik je uit hoe je dat doet. 

Wat heb je nodig voor deze aardbeienmousse? 

Voor dit zomerse dessert heb je slechts een paar ingrediënten nodig. Zijn je aardbeitjes nog niet rijp genoeg? Dan kan je er op het einde nog wat poedersuiker aan toevoegen. Proeven is hier dus de boodschap! 

– 500 g aardbeien
– 2 zakjes vanillesuiker
– 25 cl room
– 2 eiwitten
– 4 blaadjes gelatine
– evt. 50 gram poedersuiker 
– witte chocolade voor de afwerking 

Zo maak je de aardbeienmousse klaar

Stap 1. Maak de aardbeien eerst goed schoon. Verwijder het steeltje en snijd ze in kleine stukjes. Houd een paar aardbeien aan de kant voor de afwerking op het einde. Mix de aardbeien daarna goed fijn samen met de suiker. Wanneer het fruit nog niet rijp genoeg is, kan je hier alvast wat poedersuiker toevoegen. 

Stap 2. Week de gelatineblaadjes in lauw water. Na vijf minuutjes warm je een rondje room in een pannetje. Laat de gelatineblaadjes smelten in de room en voeg toe aan de aardbeienpuree. 

Stap 3. Klop de eiwitten op tot schuim. Wanneer je het potje ondersteboven kunt houden, zijn de eiwitten voldoende luchtig. Je kan dit het best doen met een handmixer, dat maakt het geheel nog iets luchtiger. 

Stap 4. Klop de resterende room half stijf (vergelijk het met volle yoghurt) en voeg dit samen met de aardbeien en de opgeklopte eiwitten. Verdeel over de potjes en zet een drietal uurtjes in de koelkast om op te stijven. 

Stap 5. Haal de potjes aardbeienmousse uit de koelkast en werk af met geraspte witte chocolade. Als finishing touch voeg je er nog een aardbeitje aan toe. Klaar om te serveren! Eet smakelijk! 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige post

DIY: zomerse scrub met citroen en munt

Volgende post

Roadtrip door West-Canada: van Vancouver tot Calgary