Recept: aardbeientaartjes met bladerdeeg

Aardbeientaart met bladerdeeg

11 september 2016

Het is zondag. Een heerlijk luie zondag om precies te zijn. En om de zoveel tijd moet ik terugdenken aan de vele zondagmiddagen die we bij oma doorbrachten. De hele familie gezellig rond de grote tafel in de living. Opa en ik maakten samen woordpuzzels, oma zorgde dat er verse taart op tafel stond. Het hele huis had de geur van versgemalen koffie. Die zondagmiddagen zijn ondertussen al lang verleden tijd, en toch denk ik er nog vaak met heimwee aan terug. Oma zou trots zijn moest ze me bezig zien, met mijn gevlekte koksschort aan, overblijfselen van de heerlijke aardbeien die ik net heb schoongemaakt. Want vandaag maak ik aardbeientaart. Gewoon omdat ik daar zin in heb. En omdat het me stiekem ook een beetje terugbrengt naar die langvervlogen middagen in de gezellige woonkamer. Aardbeientaart, mijn all time favorite, een recept dat ik dus maar al te graag met jullie deel. Happy Sunday!

Deze heerlijke aardbeientaart bestaat uit een bodem van bladerdeeg, een laagje heerlijke banketbakkersroom en verse aardbeien. Ik maakte kleine taartjes en gebruikte daarvoor mini-bakvormpjes. Ik kreeg die ooit van mama cadeau, en weet dus niet waar ze vandaan komen. Maar ik ben zeker dat je ze in elke kookwinkel kunt terugvinden. Dit recept kan je natuurlijk ook gebruiken voor een grote aardbeientaart, perfect voor familienamiddagjes of een feestelijke verjaardag.

[yumprint-recipe id=’4′]

 

Recept: aardbeientaartjes met bladerdeeg

Recept: aardbeientaartjes met bladerdeeg

Comments (2)

 • Rowan

  11 september 2016 at 17:35

  Wat ziet dit er heerlijk en mooi uit!

  1. Taïs

   11 september 2016 at 17:45

   Oh wat lief! Dankjewel! Laat me zeker iets weten wanneer je ze uitprobeert :)!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige post

Zo houd je het binnen heerlijk fris

Volgende post

Uitgelezen: The Good Girl