Recept: bagel met ei en avocado

Bagel met ei en avocado

19 april 2017

Nog maar acht weken en dan steken we opnieuw de Atlantische Oceaan over. Een moment waar ik nu al terug naar aan ‘t aftellen ben, want een ding staat vast, het wordt opnieuw een onvergetelijke ervaring. Om al even in de sfeer te komen, flanste ik ditmaal een wel heel toepasselijk receptje in elkaar. Want wat past nu beter dan zo’n heerlijk, ronde bagel bij het aftellen naar Canada? Inderdaad, maar weinig dingen. Ik stopte ‘m ditmaal wel in een aangepast jasje en maakte er een gezonde versie van. Smullen dus én ook nog eens (behoorlijk) goed voor de lijn. Deze bagel met ei en avocado is trouwens opnieuw zo’n snel gerechtje dat je binnen de tien minuutjes op tafel zet. En da’s dan ook precies wat ik straks zal doen. Jullie ook?

Hoewel de bagel oorspronkelijk uit Polen komt (wacht, echt?), is hij vooral bekend uit de typische Amerikaanse films. En dat zie je dan ook. Toen we enkele jaren terug New York bezochten, vonden we dan op elke hoek van de straat een bagelkraam. De Poolse migranten vonden alvast het gat (ha!) in de markt, en maar goed ook, want zo’n heerlijk belegde bagel is zooo lekker! Maar ook vlak over de grens in Canada zijn bagels een van de vele lekkernijen die je in elke supermarkt terugvindt. Hoera dus voor bagels én voor onze aankomende roadtrips, want ik ga weer heel veel bagels kunnen smullen.

Recept: bagel met ei en avocado

De traditionele bagel wordt belegd met roomkaas, gerookte zalm en ui. Een klassieke combinatie waar je eigenlijk niet mee kunt missen. Toch wilde ik ook wel eens iets anders uitproberen, en daar is deze heerlijke bagel met ei en avocado het resultaat van. Het vergt ietsje meer werk, want je moet natuurlijk wel je eitje bakken, maar het resultaat is het meer dan waard. De smeuïge avocado en de alfalfa geven je bagel een frisse toets, perfect voor de aankomende zomer dus! Ik at ‘m als lunch, maar je kunt ‘m uiteraard ook serveren bij een uitgebreide brunch of zelfs als gezonde hap. Eet smakelijk! 

Bagel met ei en avocado

Ingrediënten voor 2 personen

– 2 bagels (vers of om af te bakken in de oven)
– 1 potje Griekse yoghurt (0%)
– 1 handjevol bieslook
– 1 rijpe avocado
– 2 eitjes
– verse rucola
– limoen(sap)
– alfalfa 
– peper en zout
– olijfolie

Bereiding

Bak je bagels af en laat afkoelen. Werk je met verse bagels, dan sla je deze stap uiteraard over. 

Snijd nu de bieslook fijn en meng met de Griekse yoghurt. Kruid af met peper en zout en zet aan de kant. Halveer daarna de avocado en verwijder de pit. Met een lepel haal je het vruchtvlees eruit. Snij de avocado daarna in fijne plakken, besprenkel met wat limoensap en kruid met peper en zout. 

Verwarm nu een pan op het vuur, voeg wat olie toe en bak het eitje. Op het einde draai je het eitje voorzichtig om in de pan, zodat het aan beide kanten dichtgeschroeid is. 

Snijd nu je bagel in twee en beleg de onderkant met het yoghurtmengsel. Beleg met rucola, avocado en het eitje. Werk af met de alfalfa en leg de andere helft er bovenop. Eet smakelijk! 

Zo organiseer je een paasbrunch

Comments (1)

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige post

Uitgetest: de Simply You box van Carrefour

Volgende post

Hotspot: Mercado in Antwerpen