Recept: courgetti met kerstomaat, mozzarella en pesto

Skinny courgetti met kerstomaat, mozzarella en pesto

26 mei 2016

Sinds ik mijn spiralizer gekocht heb, test ik steeds vaker nieuwe receptjes uit in de keuken. Mijn favoriete groente blijft nog steeds de courgette, en met je spiralizer maak je er de heerlijkste courgetti van. Ik gebruikte de slierten al eens als vulling voor quiche, maar wist je dat je courgetti ook kunt gebruiken ter vervanging van spaghetti? Jawel, een van de simpelste manieren om met groentes aan de slag te gaan, en ook nog eens heel erg gezond. De voorbije weken vlogen de courgetteslierten hier in het rond, want ik ontdekte een nieuw favoriet gerechtje: courgetti met kerstomaat, mozarella en pesto. En omdat ik dat hemelse gerechtje natuurlijk niet voor mezelf kan houden, deel ik het vandaag graag met jullie! Eet smakelijk!

Wat heb je nodig voor deze courgetti?

Recept: courgetti met kerstomaat, mozzarella en pesto

Voor dit gerechtje heb je slechts een aantal ingrediënten nodig, en dat maakt het des te beter! Deze ingrediënten gelden trouwens voor 1 persoon, let dus op wanneer je boodschappen gaat doen!

– 1 courgette
– een handjevol kerstomaten
– 1 bol mozzarella
– groene (of rode) pesto
– een handjevol basilicum
– een teentje look
– peper en zout
– pijnboompitjes

Hoe maak je dit gerechtje klaar? 

Recept: courgetti met kerstomaat, mozzarella en pesto

Begin met het spiralizen van de courgette. Dit kan je met een spiraalsnijder of met een speciale rasp. Ik vind een spiraalsnijder erg handig en je kunt er bovendien ook heel wat andere groenten mee verwerken. De schil van de courgette kan je trouwens gewoon opeten, zo verlies je niks van je groente en geef je je gerechtje nog wat extra kleur. Verwarm nu een scheutje olijfolie in een grote pan. Plet het teentje look en laat eventjes aanstoven. Voeg daarna de courgette toe en laat een vijftal minuutjes garen.

Recept: courgetti met kerstomaat, mozzarella en pesto

Halveer de tomaatjes en voeg toe. Laat nog een vijftal minuutjes pruttelen tot je courgette mooi gaar is. Voeg helemaal op het einde de pijnboompitjes toe, die hoeven namelijk niet zo lang te garen. Kruid af met wat peper en zout naar smaak en laat de courgetti eventjes uitlekken. Serveer de courgetti op een bord. Snijd je mozzarella in fijne schijfjes en leg deze bovenop de courgetti. Werk af met wat pesto en basilicum. Eet smakelijk!

Recept: courgetti met kerstomaat, mozzarella en pesto

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige post

Een roadtrip plannen, hoe begin je daaraan?

Volgende post

4 inspirerende boeken voor je boekenplank