Recept: cupcakes met appel en rozijntjes

Cupcakes met appel en rozijntjes

18 augustus 2016

Dit receptje wil ik al erg lang met jullie delen. Ik ben namelijk dol op bakken, vooral als ik mijn experimentjes in de oven daarna lekker mag uitdelen aan collega’s, vrienden of familie. Want hoewel ik het heerlijk vind om nieuwe dingen in mijn oventje uit te proberen, ben ik eigenlijk stiekem niet zo’n fan van gebakjes. Woops! Deze luchtige cupcakes met appel en rozijntjes zijn dan ook perfect om mee te nemen naar een housewarming feestje of naar het werk voor die lieve collega’s. Ik maakte ze al een paar keertjes en ze vielen eigenlijk steeds in de smaak! Nog op zoek naar een heerlijk zoete traktatie? Dan is dit receptje voor jou! 

Wat heb je nodig voor deze cupcakes met appel en rozijntjes? 

Voor 12 à 16 luchtige cupcakes heb je de volgende ingrediënten nodig: 

– 250 gram patisserieboter
– 200 gram suiker
– 250 gram zelfrijzende bloem
– 4 eitjes 
– 50 ml melk 
– 1 zakje  bakpoeder
– 1 zakje vanillesuiker
– 1 handjevol rozijntjes
– 4 zoete appels
– snuifje zout 

Oh ja, vergeet je cupcakepapiertjes en je cupcakeplaat niet! 

Recept: cupcakes met appel en rozijntjes

Hoe maak je deze cupcakes met appel en rozijntjes? 

Verwarm de oven alvast voor op 175 graden. Neem daarna twee appels, verwijder de schil en het klokhuis en snijd ze in kleine stukjes. De appelstukjes mogen daarna nog even aan de kant blijven. Nu is het tijd om het deeg te maken. Meng de suiker met de patisserieboter tot deze mooi vermengd is. Het kan er nog even brokkelig uitzien, maar dat komt straks helemaal in orde. Voeg nu de eitjes een voor een aan het deeg toe en klop met je garde of een elektrische klopper. Met dat laatste kan je het deeg nog net iets luchtiger maken. Zeef de zelfrijzende bloem en voeg in kleine hoeveelheden toe. Roer het deeg goed om. Daarna voeg je het bakpoeder, de vanillesuiker en de melk toe. Werk af met een snuifje zout. Klop nog een laatste keer goed om. Ten slotte voeg je de rozijntjes en de appelstukjes toe. Het deeg is klaar!  Mocht je niet zo’n fan zijn van rozijntjes, dan kan je deze gerust weglaten. 

Recept: cupcakes met appel en rozijntjes

Neem daarna de twee overige appels en verwijder de schil en het klokhuis. Snijdt de appels in dunne partjes, zodat je de cupcakes straks mooi kunt afwerken. Neem daarna de cupcakeplaat, voeg de cupcakepapiertjes toe en vul met het deeg. Werk af met de plakjes appel en bak de cupcakes ten slotte 20 minuutjes in de voorverwarmde oven. Met je vork kan je even testen of het deeg klaar is. Laat daarna afkoelen op een bakrooster. Maak je de cupcakes een dagje op voorhand, stop ze dan in een luchtledige doos zodat ze niet uitdrogen. Mijn collega’s waren alvast blij verrast en het duurde nog geen halve dag vooraleer de doos met cupcakes leeg was! Eet smakelijk! 

Recept: cupcakes met appel en rozijntjes

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige post

Review: met Rent-a-Tent op roadtrip

Volgende post

5 redenen waarom ook jij Stranger Things moet zien