American pancakes: recept

American pancakes

5 april 2017

American pancakes behoren echt tot mijn favoriete ontbijtjes. Ik had ze al een hele tijd niet gegeten, en ontdekte ze enkele weken opnieuw toen we met vrienden naar de Ardennen gingen. Het werd een heerlijk weekendje weg, met fijn gezelschap en lekker eten. Met stip op één stonden de luchtige American pancakes die onze gastvrouw twee ochtenden op rij voor ons klaarmaakte. Afgewerkt met blauwe besjes, ahornsiroop en banaan werd het onmiddellijk mijn nieuwe favoriete ontbijt. En dat kon ik jullie uiteraard niet ontnemen. Vandaag deel ik dan ook met veel liefde dit receptje voor (naar mijn idee) de lekkerste American pancakes ooit. Enjoy!

Eigenlijk ben ik al heel erg lang fan van pannenkoeken. Toen ik nog klein was, gingen we dan ook elke vrijdag bij oma op bezoek om er onze buikjes te vullen met pannenkoeken. Homemade en oh zo lekker, en ik verlangde dan ook altijd tot het vrijdag was. Toen ik ouder werd, verdween dat vaste ritueel stilaan en bleven die pannenkoekjes een beetje naar de achtergrond. Ik maak ze dan ook bijna nooit meer en het was dan ook een fijne verrassing toen er dat weekend American pancakes op het menu stonden. En stiekem vind ik die misschien nog wel lekkerder dan de typische Vlaamse variant. Want deze Amerikaanse pannenkoeken zijn een pak luchtiger én zien er met hun kleine vorm ook nog ‘s heel wat leuker uit.

Ik stapelde dan ook met veel plezier een aantal American pancakes op m’n bord, overgoot ze met ahornsiroop en legde er nog wat besjes en bananenschijfjes omheen. Omdat ze zo heerlijk luchtig zijn, kan je er dan ook net wat meer van op je bord leggen. Maar wat is nu eigenlijk het geheim van hun luchtige textuur? Ik vroeg het me ook af. En wat bleek? Het waren de opgeklopte eiwitten die aan het deeg werden toegevoegd. Ik had weer eens iets bijgeleerd, en van zodra we thuis waren probeerde ik ze zelf uit. En met succes! Vanaf nu maak ik wellicht nooit nog andere pannenkoekjes, want met dit recept kruip ik op zondag graag wat vroeger uit m’n bed! Eet smakelijk!

Ingrediënten

– 120 gram bloem
– 3 eieren
– 2 dl melk
– 1 theelepel bakpoeder
– 1 zakje vanillesuiker
– olijfolie

Bereiding

– Meng in een grote kom de bloem met de melk, het bakpoeder en de vanillesuiker. Breek de eieren en hou het eiwit apart in een kom. Het eigeel voeg je toe aan het bloemmengsel. Meng alles tot een stevige massa.
– Klop nu het eiwit stijf. Voeg toe aan de rest van je deeg en roer goed om zodat alles mooi gemengd is.
– Zet nu een klein pannetje op het vuur en giet een klein beetje olijfolie in de pan. Van zodra de pan heet is, voeg je een klein hoopje deeg toe. American pancakes zijn namelijk een stuk kleiner dan onze variant. Bak de pannenkoekjes mooi bruin.
– Werk de American pancakes af met ahornsiroop, blauwe besjes (of rood fruit) en bananenschijfjes naar keuze.

American pancakes: recept

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige post

Zo organiseer je een gezellige paasbrunch

Volgende post

5 tips voor een feest zonder stress