Recept: gevulde aardappel met zuiderse groenten

Gevulde aardappel met zuiderse groenten

9 juli 2016

De voorbije dagen klommen de temperaturen eindelijk nog ‘s omhoog, bleven we heerlijk lang buiten in de tuin en haalden we die zomerse kleedjes nog ‘s uit de kast! Jawel, de zomer leek nu toch echt wel van start te zijn gegaan, en dat resulteerde bij heel wat mensen in heerlijke dinertjes in de tuin, het aansteken van die barbecue en het plannen van te gekke weekenduitstapjes. De zon brengt dan ook eindelijk dat langverwachte zomergevoel in ons naar boven, en dat vertaalt zich bij mij dan ook steevast in het uitproberen van nieuwe receptjes. Want bij de zomer horen nu eenmaal ook die zomerse gerechtjes, verfrissende drankjes en gezellige momentjes in de tuin. En wat is er nu leuker dan die momentjes te delen met de mensen waarmee je het liefst je tijd doorbrengt? Ik ging alvast aan de slag met enkele zuiderse groenten en aardappeltjes, en serveerde een heerlijk gevulde aardappel op tafel. Een eenvoudig receptje dat oh zo lekker is op zo’n zomerse dag als vandaag! En je zet het ook nog eens in minder dan een halfuurtje op tafel! Kijk je mee?

Wat heb je nodig voor deze gevulde aardappel? 

Voor vier gevulde aardappelen heb je de volgende ingrediënten nodig:

– 4 grote aardappelen
– 1 rode paprika
– 1 courgette
– 1 grote ajuin
– een handjevol kerstomaatjes
– peper & zout
– Provençaalse kruiden
– een handjevol verse kruiden naar keuze (om af te werken)
– olijfolie

Hoe maak je deze gevulde aardappel klaar? 

Recept: gevulde aardappel met zuiderse groenten

Vooraleer je met de groentjes van start gaat, kook je eerst de aardappelen gaar in de schil. Ondertussen verwarm je de oven voor op 180°. Laat de aardappelen daarna afkoelen. Snijdt de courgette, de paprika en de ui in kleine stukjes. De schil hoef je niet te verwijderen. Halveer daarna ook de kerstomaatjes. Klaar om aan de slag te gaan!

Recept: gevulde aardappel met zuiderse groenten

Verwarm een grote pot op het vuur en voeg wat olijfolie toe. Stoof de uitjes kort aan en voeg daarna de andere groenten toe. Begin altijd eerst met de hardste groenten en eindig met de tomaatjes. Wanneer de groentjes zacht zijn, haal je ze van het vuur. Leg de aardappelen in de lengte op een snijplank en verwijder het hoedje. Hol de aardappel voorzichtig uit en plet de inhoud tot deze mooi zacht is. Meng met de gestoofde groentjes en vul de aardappel opnieuw op. Bak de aardappel daarna nog een viertal minuutjes in de oven. Dat doe je het best in een ovenschotel, zo kan de aardappel niet omvallen. Serveer met de rest van de groentjes en werk af met wat verse kruiden. Eet smakelijk!

Recept: gevulde aardappel met zuiderse groenten

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige post

Mijn favoriete kleine dingen #9

Volgende post

5 tips om dat vakantiegevoel te behouden