Gezond bananenbrood met noten en rozijnen

Bananenbrood met noten en rozijnen

18 november 2015

Bananenbrood is al een aantal jaren een van mijn favoriete ontbijtjes. Het is lekker herfstig, best gezond en vult ook nog eens goed. Het is dan ook ideaal om de dag mee te starten, maar kan natuurlijk ook als tussendoortje. Dit recept voor bananenbrood bevat geen boter en suiker. Lékker en gezond dus, need I say more?

Om de dag gezond te beginnen, ging ik een tijdje geleden op zoek naar een aantal nieuwe ontbijtideetjes. Ik ging aan de slag met bananenbrood, en het werd meteen een van mijn favoriete ontbijtreceptjes. Bananenbrood is een leuk alternatief voor een lekker plakje cake én ook nog eens een pak gezonder, want je maakt het zonder boter of suiker. Bovendien koos ik voor volkoren bloem, waardoor dit bananenbrood perfect is om de dag gezond te starten. Je kunt dit bananenbrood uiteraard ook als tussendoortje eten, want het smaakt heerlijk met een gezellig kopje thee of koffie. Lekker én gezond dus, hoef ik jullie nog te overtuigen?

Ingrediënten

– 3 bananen
– 3 eieren
– 150 gram zelfrijzende bloem (volkoren)
– 2 eetlepels melk
– 1 eetlepel kaneel
– handjevol walnoten (of noten naar keuze)
– handjevol rozijnen
– snuifje zout

Bereiding

– Verwarm de oven op 180 graden
– Splits de eieren en klop het eiwit op tot een luchtig geheel.
– Meng de bananen samen met de eigelen in een keukenmachine. Laat draaien tot de bananen gepureerd zijn. Voeg daarna de melk toe.
– Voeg de bloem, de kaneel en het zout toe. Meng goed.
– Vervolgens voeg je voorzichtig het opgeklopte eiwit toe en meng tot één geheel.
– Werk af naar smaak met de noten en de rozijnen.
– Smeer nu de bakvorm in met wat boter of bakspray, of gebruik bakpapier, zodat je bananenbrood niet aan de bakvorm blijft plakken.
– Giet het deeg in de bakvorm en zet 45 minuutjes in de oven op 180°.
– Prik met een vork voorzichtjes in het midden van je brood om te zien of je brood klaar is. Wanneer er geen deeg meer aan je vork hangt, is je brood klaar.
– Laat afkoelen en haal het bananenbrood voorzichtig uit de bakvorm.
– Eet smakelijk!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige post

Waarom een nieuwe hobby goed voor je is

Volgende post

DIY: zo maak je zelf een adventskalender