Recept: gezonde yoghurtijsjes met fruit

Gezonde yoghurtijsjes met fruit

5 juni 2016

Hoewel de zomer nog steeds een beetje op zich laat wachten, kon ik het niet laten om alvast te experimenteren met een aantal zomerse receptjes. Een van de dingen waar ik tijdens de zomer altijd erg naar uitkijk, is dat herkenbare deuntje van de ijskar. Een deuntje dat me altijd erg gelukkig maakt, want dat typische muziekje kondigt ook meteen het begin van de zomer aan. Tot op vandaag ben ik jammer genoeg nog steeds een beetje aan het wachten op dat vrolijke geluidje, dus besloot ik om dan maar zelf aan de slag te gaan. Ik schafte me eindelijk wat ijslolly-vormpjes aan en maakte heerlijke yoghurtijsjes met fruit. Het recept is niet alleen érg eenvoudig, de yoghurtijsjes smaken heerlijk én zijn ook nog eens gezond. Need I say more? 

Wat heb je nodig voor deze yoghurtijsjes?

Om deze heerlijke yoghurtijsjes zelf te maken, heb je slechts een paar ingrediënten nodig:

– Vanilleyoghurt
– Fruit, in kleine blokjes gesneden
– Muesli
– Honing

Ik koos voor aardbeien en kiwi, maar je kan hier uiteraard naar hartelust gaan experimenteren. Oh ja, de ijslolly-vormpjes kocht ik ditmaal bij Hema. Ik was al erg lang op zoek naar de perfecte vormpjes, en deze hebben naar mijn idee de ideale grootte. Bovendien kan je ze oneindig vaak hergebruiken, én je hoeft ditmaal geen houten stukjes te gebruiken. Perfect dus!

Recept: gezonde yoghurtijsjes met fruit

Zo maak je de yoghurtijsjes klaar

Het bereiden van de ijsjes is daarna erg eenvoudig. Vul je vormpje eerst met wat vanilleyoghurt. Daarna voeg je wat fruit toe, opnieuw wat vanilleyoghurt, tot je vormpje bijna volledig gevuld is. Je eindigt met wat muesli en ten slotte een klein beetje honing. Het laatste van je ijsje mag toch best wat specialer zijn, niet? Stop de ijsjes daarna in de diepvries en een paar uurtjes later kan je heerlijk genieten. Haal de yoghurtijsjes trouwens altijd een vijftal minuutjes op voorhand uit de diepvries, zo haal je ze eenvoudig uit de vormpjes. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige post

Mijn favoriete kleine dingen #8

Volgende post

Vier gezellig feest met Beaublue (+ kortingscode!)