Heerlijke tomaten- en pompoensoep

Recept: tomaten- en pompoensoep

Het is bijna Halloween en dus mogen we die griezelige pompoenen weer bovenhalen. Maar voor ik deze pompoen omvorm tot een engere variant, besloot ik hem eerst nog eens mee te nemen in de keuken. Ik maakte deze keer tomaten- en pompoensoep. Om het helemaal af te maken serveerde ik de soep in een uitgeholde pompoen. Benieuwd naar het recept? Lees dan snel verder!

Van zodra het buiten wat kouder wordt, is voor mij ook de tijd voor zelfgemaakte soep weer aangebroken. Om die traditionele tomatensoep een beetje op te vrolijken, voegde ik er deze keer ook pompoen aan toe. Je ziet ze namelijk weer overal opduiken en dat is ook niet zo vreemd, want Halloween komt eraan. En dan hollen we massaal pompoenen uit en vormen we ze om tot griezelige lampionnen. Vandaag toon ik jullie hoe je deze groente omtovert tot een heerlijke tomaten- en pompoensoep.

Tomaten- en pompoensoep
Print
Ingredients
 1. - 400 gram pompoen
 2. - 5 middelgrote tomaten
 3. - 2 teentjes look
 4. - 2 wortels
 5. - 1 grote ui
 6. - 1 blikje tomatenpuree
 7. - 3 blokjes groentebouillon
 8. - 1 middelgrote pompoen voor de afwerking
 9. - Een handjevol peterselie
 10. - Olijfolie of variant
 11. - Peper en zout
 12. - Italiaanse kruiden
Instructions
 1. Maak eerst de groentenbouillon klaar. Ik gebruik hiervoor 1,5 tot 2 liter water.
 2. Snijd de tomaten in kleine blokjes. Doe daarna hetzelfde met de halve pompoen. In de supermarkt vind je ook voorgesneden pompoenblokjes, handig wanneer je niet veel tijd hebt.
 3. Verwarm daarna de olie in een grote kookpot. Plet de teentjes look en stoof een minuutje aan. Voeg de stukjes ui toe en laat nog eventjes aanstoven. Daarna voeg je de andere groenten toe. Laat een vijftal minuutjes op het vuur staan. Vergeet niet om af en toe eens te roeren, zodat de groenten niet aanbranden.
 4. Voeg nu de groentenbouillon en de tomatenpuree toe. Daarna volgen de peterselie en de italiaanse kruiden. Hier gebruik ik meestal gedroogde kruiden, maar je kan gerust zelf een boeketje samenstellen. Daarvoor kan je gebruikmaken van laurier en tijm.
 5. Laat de soep nu een twintigtal minuutjes doorkoken. Vergeet ook hier niet af en toe te roeren. Haal daarna de soep van het vuur. Mix de soep mooi fijn en kruid af met peper en zout.
Notes
 1. De soep kan je presenteren in de uitgeholde pompoen. Die is namelijk waterdicht en dient dus perfect als soepkommetje. In een middelgrote pompoen past al gauw 2 liter soep. Je kan ook voor kleine pompoenen kiezen, zodat iedere gast zijn eigen schaaltje heeft.
De kleine dingen https://www.dekleinedingen.be/

 

Geef een reactie