Heerlijke tomaten- en pompoensoep

Heerlijke tomaten- en pompoensoep

Nu de herfst weer in het land is, mogen we eindelijk weer die gezellige pompoenen bovenhalen. Maar voor ik deze pompoen omvormde tot een lichtgevend exemplaar, besloot ik hem eerst nog eens mee te nemen in de keuken. Ik maakte een heerlijke tomaten- en pompoensoep. En zoals dat met bijna alle soepen het geval is, staat ook dit gerechtje in een mum van tijd op tafel. Benieuwd naar het recept?

Van zodra het buiten wat kouder wordt, is voor mij ook de tijd voor zelfgemaakte soep weer aangebroken. Ik vind soep perfect om ‘s middags mee te nemen naar het werk of om eventjes op te warmen na een koude dag buiten. Om die traditionele tomatensoep een beetje op te vrolijken, voegde ik er deze keer ook pompoen aan toe. Je ziet ze namelijk weer overal opduiken en dat is ook niet zo vreemd, want Halloween komt eraan. En dan hollen we massaal pompoenen uit en vormen we ze om tot griezelige lampionnen. Vandaag toon ik jullie hoe je deze groente omtovert tot een heerlijke tomaten- en pompoensoep. Perfect als lunch of als voorgerecht op een herfstige of winterse dag. Eet smakelijk!

Ingrediënten voor 2 liter tomaten- en pompoensoep

– 1 grote ui
– 2 teentjes look
– 1 pompoen
– 4 grote tomaten
– 1 theelepel tomatenconcentraat
– 2 kleine aardappelen
– 2 liter groentebouillon
– een klontje boter
– peper en zout

Bereiding

– Hol de pompoen uit en snijd het vruchtvlees in kleine stukken.
– Pel de ui en snijd fijn. Plet de teentjes look.
– Snijd de tomaten en de aardappelen in stukken.
– Neem een grote kookpot en voeg het klontje boter toe.
– Stoof de ui en de teentjes look en voeg het tomatenconcentraat toe.
– Voeg na enkele minuten de stukjes pompoen en tomaten toe en laat nog 5 minuutjes garen.
– Voeg nu de groentebouillon toe en laat 20 à 25 minuten doorkoken.
– Mix de soep mooi fijn en kruid af met peper en zout.

Vorige post

Word een ochtendmens in 5 simpele stappen

Volgende post

6 redenen waarom jouw bloemen zo snel verwelken