Recept: ijsthee met perzik

Ijsthee met perzik

30 juni 2016

Hoewel de vakantie voor velen dit jaar nog van start moet gaan, zit mijn vakantie er jammer genoeg alweer bijna op. Na 19 ongelofelijke dagen in het prachtige Canada, zit ik nu terug op de luchthaven, wachtend op mijn vlucht naar home sweet home België. In de vertrekhal zie ik vooral blije gezichten, mensen die zich klaarmaken voor hun jaarlijkse uitstapje, mensen op weg naar die langverwachte vakantie, en da’s fantastisch om te zien. Mijn vakantie loopt jammer genoeg op zijn einde, en dus is het hoog tijd snel nog wat te genieten van die resterende dagen. En hoe kan je dat beter doen dan met een heerlijk zelfgemaakte ijsthee, nagenietend van die fijne momenten die ik de voorbije weken mocht ervaren. Deze homemade ijsthee met perzik zit je in een mum van tijd op tafel, perfect dus om de zomer alvast in huis te halen! Enjoy!

Wat heb je nodig voor deze homemade ijsthee?

Recept: ijsthee met perzik

Om een halve liter van deze heerlijke homemade ijsthee snel op tafel te zetten, heb je slechts drie ingrediënten nodig;

– een zakje zwarte thee
– een rijpe perzik
– honing (of perziksiroop)

Zo maak je deze ijsthee klaar

Recept: ijsthee met perzik

Neem een leuke beker (mason jars lenen zich hier perfect toe) en vul hem met kokend water. Voeg je theezakje toe en laat drie minuutjes trekken. Zorg ervoor dat je de thee niet langer dan nodig laat trekken, anders wordt je ijsthee te bitter. Snijd de perzik in kleine stukjes en voeg toe. Laat de thee nu afkoelen. Wanneer je thee koud is voeg je honing toe naar smaak. Wanneer de perziken nog niet zoet genoeg zijn, kan je perziksiroop toevoegen aan je ijsthee, ter vervanging van je honing. Werk af met ijsblokjes, een extra stukje perzik en een vrolijk rietje en serveer!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige post

Een deuntje Canada

Volgende post

Mijn favoriete kleine dingen #9