Luchtige chocolademousse

Luchtige chocolademousse

Dat ik een enorme zoetekauw ben, is al lang geen geheim meer. Ik kan dan ook enorm genieten van mijn stukje chocolade ‘s avonds voor de buis en ben dol op (zelfgebakken) taart! Maar ook voor de klassiekers maak ik graag wat plaats. Zo durf ik wel eens te kiezen voor een heerlijk zelfgemaakte chocolademousse, en ik ben blijkbaar niet de enige. Belgen blijken er namelijk helemaal verzot op te zijn en dopen het maar al te graag om tot hun favoriete nationale dessert. En met dat idee in het achterhoofd vond ik dat het hoog tijd was om dat ook op de blog eventjes in de kijker te zetten. Maar dan wel in een easy peasy versie, want desserts smaken namelijk nog beter wanneer je ze in een mum van tijd op tafel zet (toch?). Ben jij ook dol op chocolademousse en wil je jouw gasten (of jezelf) verwennen met dit zeemzoete dessertje? Dan is dit recept met slechts drie ingrediënten écht iets voor jou! Eet smakelijk! 

Tja, in een chocoladeland als België is het niet zo verbazend dat we met z’n allen smullen van dit luchtige dessert. Hoewel iedereen zo z’n eigen recept voor chocolademousse heeft, staat een ding vast, luchtigheid is hier cruciaal! Na een aantal mislukte pogingen (jawel, ook ik durf wel eens te falen in de keuken) vond ik dan ook eindelijk de perfecte combinatie, en die is behoorlijk eenvoudig. Het enige wat je voor dit receptje nodig hebt zijn eiwitten, suiker en natuurlijk heel veel chocolade. En dat laatste, dat mag je helemaal zelf kiezen. Hou je van bittere fondant, of kies je toch liever voor zoete melkchocolade? De keuze is helemaal aan jou. Ik koos ditmaal voor een milde fondant om de klassieke smaak te creëeren, maar je kan hier natuurlijk eindeloos mee variëren. Wat dacht je bijvoorbeeld van een heerlijk witte chocolademousse? Een ding staat vast, je gasten zullen ongetwijfeld smullen! Bon appétit!

Luchtige chocolademousse

Ingrediënten voor 6 kleine porties

– 6 eiwitten
– 6 eetlepels suiker
– 120 gram chocolade naar keuze

Bereiding

– Klop de eiwitten samen met de suiker op tot ze wit en schuimig zijn. In principe moet je de kom kunnen omdraaien zonder dat het eiwit eruit valt. 
– Smelt de chocolade au bain-marie. Doe de chocolade hiervoor in een hittebestendige kom en zet die op een pan met lichtjes kokend water. Roer geregeld om.
– Roer de gesmolten chocolade onder het opgeklopte eiwit en giet in individuele potjes (of maak een grote pot chocolademousse).
– Laat een tweetal uurtjes opstijven in de koelkast. 

Luchtige chocolademousse

Geef een reactie