Recept: ouderwetse wortelpuree

Ouderwetse wortelpuree

28 januari 2017

De voorbije dagen was het koud, écht koud. Ik spendeerde de week dan ook voornamelijk binnen. En dat gaf me de mogelijkheid om eindelijk ook nog eens een beetje in de keuken te experimenteren. Omdat ik na het werk echter niet altijd de tijd heb om culinaire hoogstandjes op tafel te toveren, probeerde ik aan de slag te gaan met wat ik in m’n koelkast vond. Ditmaal werd het een ouderwetse (maar oh zo lekkere) wortelpuree. En omdat we zo enthousiast waren over hoe eenvoudig én lekker dit tegelijkertijd is, besloot ik het recept ook met jullie te delen. Want wat is tijdens deze koude dagen nu lekkerder dan een goeie ouwe wortelpuree? Net zoals vroeger!

Wortelpuree maak je eigenlijk heel eenvoudig zelf klaar. En omdat gekookte worteltjes van nature lekker smeuïg zijn, hoef je ditmaal helemaal geen boter of melk te gebruiken. Het receptje is dus best gezond en bezorgt ons ook nog eens die broodnodige portie groenten op ons bord. Tijdens de winter geniet ik trouwens veel meer van een simpele warme maaltijd. Slaatjes komen dan ook net iets minder vaak op het menu te staan, want geef toe, zo’n warme maaltijd kan toch echt wel smaken na een koude dag. Zéker als je die dag dan ook nog eens buiten gespendeerd hebt. Wij hebben dan ook erg gesmuld van deze wortelpuree, en ik ben er zeker van dat hij nog wel een paar keer op het menu komt te staan. Eet smakelijk!

Ouderwetse wortelpuree 

Ingrediënten

– 250 gram wortelen
– 5 grote aardappelen
– twee eieren 
– nootmuskaat
– peper & zout
– 1 blokje groentebouillon 

Bereiding

Zet een grote kookpot met water op het vuur. Voeg er het blokje groentebouillon aan toe.

Schil ondertussen de aardappelen en wortelen en snijd in kleine stukjes. Van zodra het water kookt voeg je de aardappelen en worteltjes toe. Laat een kwartiertje tot 20 minuutjes doorkoken. Prik met een vork in de stukjes om te zien of ze al zacht zijn. Giet daarna de groenten af.

Neem de pureestamper bij de hand en plet de aardappelen en wortelen. Voeg er twee eieren aan toe en kruid af met peper, zout en nootmuskaat naar smaak. 

Recept: ouderwetse wortelpuree

Comments (2)

  • rita

    13 oktober 2020 at 19:00

    zijn het rauwe eieren , kan het nergens vinden !

    1. Taïs

      13 oktober 2020 at 19:19

      Dag Rita, het zijn inderdaad rauwe eieren die je erin mag vermengen. Smakelijk!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige post

Deze voedingsmiddelen moet je altijd in huis hebben

Volgende post

Een blik achter de schermen #1