Recept: quiche met geitenkaas en kerstomaatjes

Quiche met courgette en geitenkaas

17 maart 2016

Quiche is al heel lang een van mijn favoriete gerechtjes. En niet zomaar. Het heerlijke korstje van bladerdeeg, de vele groentjes en het eimengsel maken dit gerecht tot een van lekkerste dingen die ik tijdens mijn jaren op kot ontdekt heb. En je hoeft er eigenlijk helemaal niet zo veel tijd voor uit te trekken. Bovendien kan je deze quiche gerust een dagje op voorhand maken, want een dagje later smaakt hij des te lekker! En ook koud is quiche best wel te smaken. Quiche kan je op heel veel manieren klaarmaken, maar deze keer koos ik voor een variant met courgette en geitenkaas. Kijk je mee?

Wat heb je nodig voor deze quiche?

Recept: quiche met courgette en geitenkaas

Om deze heerlijke quiche van courgette en geitenkaas klaar te maken, heb je de volgende ingrediënten nodig:

– bladerdeeg (kant-en-klaar)
– bakpapier
– 2 courgettes
– 5 eitjes
– een 6-tal kerstomaatjes
– 250 ml room
– 200 gram geitenkaas (in schijfjes)
– zout en peper

Om de courgette te snijden, maakte ik gebruik van een spiraalsnijder (zie verder). De quiche maakte ik klaar in een ronde quichevorm, maar een gewone ronde bakvorm volstaat uiteraard.

Hoe maak je deze quiche klaar?

Vooraleer we aan de groentjes en het eimengsel beginnen, mag je de oven alvast voorverwarmen op 180°. Het bladerdeeg mag al uit de koelkast worden gehaald. Wanneer het bladerdeeg op kamertemperatuur is, mag je er de quichevorm mee bedekken. Prik gaatjes in het bladerdeeg en bak de bodem ongeveer 10 minuutjes in de oven.

Recept: quiche met courgette en geitenkaas

Ondertussen nemen we de spiraalsnijder bij de hand. Dit handige dingetje kreeg ik vorige kerst van de schoonmama cadeau. En ik heb ‘m al meermaals met veel plezier gebruikt. Je maakt er moeiteloos de lekkerste groenteslierten mee, perfect om eens af te wisselen of misschien wel ter vervanging van je wekelijkse portie spaghetti? In ieder geval, ik ben er alvast érg tevreden mee, en ik kon het dan ook niet laten om hem voor dit heerlijke quichereceptje te gebruiken. Neem die spiraalsnijder dus maar snel bij de hand, en draai je twee (goed gewassen!) courgettes erdoorheen. Met een schaar knip ik de lange slierten nog eens in twee of drie aparte stukken, anders zijn ze net iets té lang voor mijn quiche.

Recept: quiche met courgette en geitenkaas

Wanneer het bladerdeeg opnieuw is afgekoeld, leg je de courgette op de voorgebakken bodem.  In een apart potje vermeng je de eitjes en de room. Kruid goed af met peper en zout. Het mengsel giet je ten slotte over de courgetteslierten. Werk af met de plakjes geitenkaas en de gehalveerde kerstomaatjes. Bak de quiche ongeveer 35 à 40 minuten in de oven. Prik met een vork in het eimengsel om te zien of je quiche stevig genoeg is. Laat de quiche een paar minuutjes afkoelen. Maak je de quiche een dagje op voorhand, bewaar hem dan in de koelkast met een stukje plastic folie over. Zo blijft hij lekker vers. Eet smakelijk!

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige post

DIY: zelf bloemen inpakken

Volgende post

Interieur: 5 hippe adresjes in Leuven