
Quinoa met tomaat en buffelmozzarella
Het heerlijk verlengde weekend kondigde eindelijk ook de herfst aan. De felgekleurde blaadjes toverden het landschap om en gaven het z’n langverwachte herfstgloed. Het zonnetje zorgde ervoor dat we nog een laatste keer konden genieten van de warmte op ons gezicht. Heerlijk weer dus dat smeekte om een even heerlijk gerecht. En dat toverde ik maar al te graag op mijn (en jullie) bordjes. Dit gezonde herfstgerechtje zet je in een halfuurtje op tafel. Perfect als snelle lunch of als bijgerecht. Eet smakelijk!
Omdat ik fan ben van snelle gerechtjes, ging ik aan de slag met enkele van m’n favoriete ingrediënten. Tomaatjes, mozzarella en basilicum, drie dingen die je dan ook steeds in m’n koelkast kunt terugvinden. Wanneer ik weinig tijd heb, tover ik met deze drie ingrediënten heel snel een lekker gerecht op m’n bord. Toch was ik op zoek naar iets nieuws. De verschillende broodjes, slaatjes en pastaatjes caprese konden namelijk ook eens wat afwisseling gebruiken.
Ik ging aan de slag met een heerlijke quinoa-bulgur mix (die vind je o.a. bij Delhaize) en voegde er m’n drie favorieten aan toe. Een klein beetje anders ditmaal, want ik gebruikte deze keer ook de oven. Gebakken tomaatjes, gegrilde mozzarella en frisse basilicumblaadjes maken dit gerechtje helemaal af! Eet smakelijk!
[yumprint-recipe id=’10’]
Comments (2)
Carolien – On a Healthy Adventure
12 november 2016 at 11:31
Top receptje! Snel, lekker én gezond, helemaal mijn ding 😀
Taïs
14 november 2016 at 13:46
Dankjewel, Carolien! Ik ben ook echt fan van snelle én gezonde receptjes! En zo’n ovenschotel smaakt heerlijk wanneer het buiten koud is!