Recept: ravioli met ricotta en spinazie

Ravioli met ricotta en spinazie

8 mei 2016

Ah, de Italiaanse keuken,  al sinds jaar en dag een van mijn favoriete keukens ter wereld. En dus werd het hoog tijd om eens een Italiaans receptje met jullie te delen. Vorig weekend maakte ik namelijk een van mijn favoriete gerechtjes klaar: ravioli met spinazie en ricotta. Een klassieker, dat wel, maar daarom niet minder lekker. Ik vind de combinatie van spinazie met ricotta nu eenmaal heerlijk en ik ben er dan ook van overtuigd dat ik lang niet de enige ben. En het hoeft nu eenmaal niet altijd tomaat-mozarrela te zijn. Dit receptje vergt iets wat meer tijd wanneer je het deeg zelf wilt maken, maar dan je kan toch met enige trotsheid een prachtig gerecht op tafel serveren! Eet smakelijk!

Wat heb je nodig voor deze ravioli (2 personen)? 

Recept: ravioli met ricotta en spinazie

Voor het pastadeeg:

– 300 gram bloem (’00’ of ‘doppio zero’ bloem voor pasta)
– 3 eieren

Voor de vulling:

– 300 gram jonge spinazie
– 250 gram ricotta
– 100 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
– 1 teentje look
– peper en zout

Hoe maak je deze ravioli klaar? 

Recept: ravioli met ricotta en spinazie

Begin steeds met de bereiding van het deeg. Dat moet namelijk nog eventjes in de koelkast, ideaal dus om ondertussen de vulling te bereiden. Doe de bloem in een grote kom en maak in het midden een putje. Daarin breek je de eieren een voor een. Met een vork klop je de eitjes los. Daarna vermeng, eerst met je vork, daarna met je handen, de eitjes met de bloem.

Recept: ravioli met ricotta en spinazie

Van zodra het deeg een vaste vorm begint te krijgen, kan je het met je handen tot een mooie bol kneden. Leg het deeg een kwartiertje in de koelkast. Met een deegroller kan je het deeg daarna tot fijne bladen rollen. Ik vond het best moeilijk een het deeg fijn te krijgen, met een deegmachine kan je dit zonder problemen. Je kan de raviolivellen trouwens ook terug vinden in de Chinese winkel, handig wanneer je eens wat minder tijd hebt.

Recept: ravioli met ricotta en spinazie

Nu is het tijd om de vulling te bereiden. Stoof in een grote pot de spinazie aan tot deze mooi gaar is.  Laat afkoelen. Daarna meng je de spinazie met de ricotta en de Parmezaanse kaas. Kruid af met peper en zout naar smaak. Ik zou zeggen, proeven is hier de boodschap! Maar pas op, want de vulling is erg verslavend! Neem een blad ravioli en leg er een mooi bolletje vulling op. Dek af met het tweede blad en druk goed aan. Zorg ervoor dat je voldoende vulling gebruikt, anders zal de ravioli redelijk droog smaken.

Recept: ravioli met ricotta en spinazie

Met een ravioli-vormpje (dit kocht ik bij Dille & Kamille) druk je jouw ravioli goed aan. Gebruik wat eigeel om de twee bladen mooi samen te houden. Herhaal deze stappen tot je deeg mooi opgebruikt is. Nu is het tijd om je ravioli klaar te maken.

Recept: ravioli met ricotta en spinazie

Vul een pot met water en breng deze aan de kook. Voeg een snuifje zout en wat olijfolie aan het water toe. Leg de ravioli daarna in het kokende water. Van zodra ze bovendrijven zijn ze gaar. Bij mij duurde dat een 3 à 4 minuten, afhankelijk van de dikte van je deeg. Serveer met enkele blaadjes basilicum en wat kerstomaatjes. Een kleine beetje Parmezaanse kaas bovenaan maakt het gerechtje helemaal af. Eet smakelijk!

Recept: ravioli met ricotta en spinazie

 

 

Comments (2)

  • De Luie Vegetariër (Ann)

    13 juli 2017 at 16:34

    Wat een prachtige blog!!
    Ziet er echt heerlijk uit!
    Misschien een ideetje om er eens hazelnoten tussen te strooien? Doe ik met mijn spinazie-cannelloni’s, erg lekker!

    1. Taïs

      29 juli 2017 at 13:21

      Dag Ann, wat leuk om te horen! En da’s inderdaad een supergoed idee, ik zal het gauw een uitproberen. Noten kunnen een gerechtje inderdaad helemaal afwerken, hé! Bedankt voor de tip :)!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige post

Mijn favoriete kleine dingen #7

Volgende post

Gezond: zelf fruitwater maken