Recept: rijstpap met vanille

Ouderwetse rijstpap met vanille

16 oktober 2016

Er zijn zo van die gerechtjes die je zonder veel moeite meenemen naar een fijne herinnering, naar een gezellig moment of naar lang vervlogen tijden. Gerechtjes die jou doen terugdenken aan die leuke zondagen bij oma, aan die vrije woensdagnamiddagen na school of misschien wel aan de zomer. Gerechtjes die ik met veel plezier opnieuw klaarmaak, ook al was het maar omdat ik er zo’n fijn gevoel van krijg. En laat dat nu net zijn wat heerlijk zelfgemaakte rijstpap met me doet. De zoete smaak van vanille, afgewerkt met een klein beetje bruine suiker, jawel, ik ben fan. Laten we dus maar even terugkeren naar het verleden. Want met dit simpele receptje zet je in een mum van tijd een lekkere pot rijstpap op tafel. Net zoals vroeger. Eet smakelijk! 

Er zijn maar weinig dagen die ik tijdens mijn vroege kindertijd niet bij oma heb doorgebracht. Al vroeg in de morgen reed mama me er dan ook elke dag naartoe. En wat was dat een feest. Want bij mammie, zoals ik haar noem, was het altijd plezier. Urenlang speelde ik er winkeltje, hielp ik haar bij het maken van heerlijke receptjes of las ik samen met pappie een boek. Ik vond het er fantastisch, en ik denk er dan ook vaak met heel veel weemoed aan terug. De warme  zomerdagen buiten in de tuin, de frisse herfstuitstapjes naar zee, er was altijd wel iets te doen.

Behalve dan op vrijdag. Want op vrijdag poetste mammie het huis, en dan moest ik me in stilte bezighouden. Die dag was ze namelijk druk in de weer, en dat vertaalde zich dan ook in een snelle hap over de middag. Een snelle hap die ik me nog zo kan herinneren, al was het gisteren. Want op vrijdag aten we rijstpap. Met een beetje bruine suiker. En een banaan als dessert. Want het moest snel gaan, en rijstpap is nu eenmaal een heerlijk snel receptje. Daarom besloot ik om het nu ook maar eens zelf uit te proberen. En met succes. Er werd gesmuld, ook door vriendlief, en die grote pot rijstpap verdween al snel in onze buikjes. Dankjewel dus mammie, voor de fijne dagen toen ik klein was, en de nog fijnere dagen die ik samen met jou mag doorbrengen. 

[yumprint-recipe id=’3′]Recept: rijstpap met vanille

 

Comments (1)

  • sammie

    17 oktober 2016 at 12:01

    Mijn moeder maakte het altijd voor mijn opa de laatste jaren dat hij nog leefde. Ze vond het zelf vreselijk en vond de geur afschuwelijk maar dan kon opa weer een week genieten. Ik vind het ook best lekker, heb het al jaren niet meer gegeten. We aten het meestal met wat kaneel.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige post

DIY: zo maak je zelf theezakjes

Volgende post

Zo maak je meer tijd voor jezelf