Recept: romige broccolisoep

Romige broccolisoep

4 december 2016

De voorbije dagen werd het buiten ijzig koud. De temperaturen zakten onder nul en het werd tijd om de ijskrabber opnieuw boven te halen. Na zo’n koude dag vind ik het dan ook zalig om op te warmen met een heerlijke tas zelfgemaakte soep. En dat mag in de winter best wel eens een romige variant zijn. Ik ging aan de slag met broccoli en werkte mijn soep af met romige kruidenkaas. Het werd een smakelijke soep, ideaal na een koude dag tijdens deze eerste winterdagen! Eet smakelijk!

Een heerlijke soep op tijd en stond smaakt niet alleen heerlijk, het is ook nog eens érg gezond. Zonder veel moeite heb je in no time heel wat gezonde groentjes binnen, én het is nog eens heel eenvoudig ook. In minder dan een halfuurtje maak je namelijk al een grote portie broccolisoep, perfect om in te vriezen en tijdens zo’n koude dag op tafel te zetten. Hoewel een zelfgemaakte soep erg gezond én lekker is, voegen heel wat mensen er nadien graag nog wat room aan toe. Room voegt echter maar weinig smaak toe aan je soep, en dus besloot ik om de room ditmaal te vervangen door een romige kruidenkaas. Een stuk lekkerder én bovendien een tikkeltje gezonder. Ik heb er alvast een nieuwe favoriete soep bij! Oh ja, met dit receptje zit je 1 liter soep op tafel. Da’s perfect voor twee personen. Eet smakelijk! 

Romige broccolisoep 

Ingrediënten

– 1 broccoli 
– 1 gele ajuin 
– 1 grot aardappel 
– 2 bouillonblokjes (groenten)
– 3 eetlepels kruidenkaas 
– peper & zout
– 1 liter water  
– 2 eetlepels olijfolie 

Bereiding

Snijd eerst alle groenten in kleine stukjes, zo kan je straks snel aan de slag gaan. 

Zet nu een grote kookpot op het vuur en verwarm de olijfolie. Voeg daarna de gele ajuin toe. Na drie minuutjes voeg je ook de broccoli en de aardappel toe. Laat nog een tweetal minuutjes op het vuur staan. 

Vul de kookpot met 1 liter water en verkruimel de bouillonblokjes. Laat de soep 20 minuutjes doorkoken. 

Haal de soep van het vuur en kruid met peper en zout. Voeg er nu de kruidenkaas aan toe. Roer de soep goed om en mix ze daarna mooi fijn. Laat de soep een klein beetje afkoelen en dien op. Eet smakelijk! 

Recept: romige broccolisoep

Comments (1)

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige post

Waarom The Crown nu al een van de beste series ooit is

Volgende post

December is feestmaand!