Recept: speculaasmousse

Simpele speculaasmousse

2 januari 2016

Speculaasmousse is écht een van mijn favoriete desserts in een glaasje. Het is heerlijk licht, ziet er net iets feestelijker uit dan de standaard chocolademousse en wordt door velen gesmaakt! Perfect dus na een geslaagd etentje of als aanvulling op het dessertbuffet. Al moet ik eerlijk bekennen dat ik ‘m ook gewoon eens voor ons alleen durf te maken. 

Het nieuwe jaar is net gestart, en ik hoop dat jullie allemaal net hard hebben genoten van de feestdagen als ik! Een nieuw jaar heeft toch altijd wat speciaals vind ik. Nieuwe dromen, nieuwe verwachtingen en een bijhorend gevoel dat alles mogelijk is! Om het  jaar op een feestelijke manier te starten, kon ik het dan ook niet laten om als eerste post van het jaar een heerlijk dessert te maken. Nog eentje, om het na al dat lekkers van de feestdagen af te leren. Van deze luchtige speculaasmousse zullen je gasten ongetwijfeld smullen. Bovendien zet je de glaasjes speculaasmousse in minder dan een halfuurtje op tafel. Klaar voor het recept?

Ingrediënten voor 6 kleine glaasjes

– 125 gr speculaas
– 100 gr suiker
– 500 ml volle room
– 2 eiwitten

Bereidingswijze

– Maak de speculaas heel fijn, tot er nog enkel crumble overblijft. Tip: doe alle speculaas in stukjes in een zakje, sluit het af en sla met een lepel alle stukjes fijn. Heb je een blender? Nog beter!
– Voeg de room toe en laat tien minuutjes aan de kant staan.
– Klop de eiwitten stijf met de suiker
– Klop daarna het speculaas-roommengsel stijf.
– Meng ze samen tot een mooi geheel.
– Verdeel de speculaasmousse nu over de potjes en laat nog een uurtje rusten in de koelkast.
– Eet smakelijk!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige post

Zo maak je jouw eigen gelukspot

Volgende post

DIY: dip dye krukje