Recept: zelfgemaakte guacamole

Zelfgemaakte guacamole

26 april 2017

Vandaag deel ik graag een van mijn favoriete receptjes aller tijden. Het is er eentje dat ik al maanden met jullie wil delen omdat het nu eenmaal zo lekker én eenvoudig is. En wie houdt nu niet van homemade guacamole? Wanneer ik gasten over de vloer heb, een last-minute hapje wil maken of gewoon wanneer ik ‘s avonds nog een goestingske heb, maak ik steevast deze heerlijke guacamole klaar. Je maakt ‘m dan ook in minder dan vijf minuutjes klaar én het ziet er ook nog eens heel erg feestelijk uit. Nog een lekkere cocktail en wat nacho’s erbij en je bent helemaal klaar om jouw gasten te ontvangen. Benieuwd naar dit supersimpele recept? 

Guacamole is zo’n gerechtje waar ik wel dagelijks van zou kunnen smullen. Die heerlijk zachte smaak van avocado, afgewerkt met wat limoensap en een paar druppeltjes tabasco (jum!) geven me dan ook altijd een instant zomergevoel. En da’s maar goed ook, want de zon laat de komende dagen opnieuw wat op zich wachten en dus moeten we de zomer op een andere manier zien binnen te brengen. Toch kan guacamole op heel wat verschillende manieren worden klaargemaakt. De basis blijft uiteraard steeds hetzelfde, maar toch proefde ik al een aantal uiteenlopende varianten, waarvan ik de een al wat lekkerder vond dan de andere. Daarom experimenteerde ik enkele jaren terug zelf met dit gerechtje tot ik het perfecte receptje ontdekte. Net daarom vond ik het dus meer dan tijd om dat nu ook eventjes met jullie te delen. Eet smakelijk!

Zelfgemaakte guacamole

Ingrediënten

– 2 rijpe (!) avocado’s
– een handjevol kerstomaatjes
– tabasco
– limoen
– lookpoeder
– peper en zout
– spicy nacho’s

Bereiding

 

Kies bij het maken van je guacamole altijd (!) voor rijpe avocado’s. Dat kan je door te voelen (ze zijn wat zachter) maar je ziet het ook aan hun kleur. Rijpe avocado’s zijn namelijk heel donker van kleur en hebben een wit steeltje. Halveer de avocado en haal er met een soeplepel het vruchtvlees uit. Plet daarna het vruchtvlees met een vork tot er geen stukjes meer zichtbaar zijn. 

Kruid nu met peper en zout en met wat lookpoeder naar smaak. Proeven is hier de boodschap. Halveer een limoen en knijp een helftje uit. Niet té veel sap toevoegen, want guacamole mag niet té zuur zijn. Heb je het graag spicy, voeg dan nog een paar druppeltjes tabasco toe (pas op van je handen!). 

Snijd ten slotte nog enkele kerstomaatjes in kwartjes en voeg toe. Neem er een grote schaal bij en zet het potje guacamole in het midden van de schaal. Voeg er de spicy nacho’s aan toe en dien op. Eet smakelijk!

Recept: zelfgemaakte guacamole

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige post

Hotspot: Mercado in Antwerpen

Volgende post

Uitgelezen: The life-changing magic of not giving a f*ck (Sarah Knight)