Reizen: op stap in Le Touquet

Reizen: op stap in Le Touquet

Dit weekend haalden we na lange tijd opnieuw onze reiskoffer vanonder het stof. Op het programma stond ditmaal een bezoekje aan onze zuiderburen, waar we de prachtige Opaalkust gingen verkennen. Een plekje dat ik, ondanks dat het slechts anderhalf uurtje rijden is, nog nooit had bezocht. Het perfecte moment dus om daar eens werk van te maken. Met m’n trolley bij de hand en m’n paraplu in de aanval trokken we erop uit. En wat was het een prachtige route. Van rustgevende weilanden in de Ieperse uithoeken tot kleurrijke bloemenlandschappen en verregaande uitzichten, de route naar de Franse Opaalkust was er alvast eentje die we graag nog eens opnieuw zouden doen. En toen kwam ook het zonnetje nog even opzetten. Met BBC op de achtergrond (want ook dat verscheen plots op onze radio) en de zon op ons gezicht reden we de mooie kuststreek binnen. Toch zal vooral Le Touquet me bijblijven, en vandaag vertel ik jullie graag waarom. Ik ben alvast verkocht! 

Reizen: op stap in Le Touquet

Vriendlief en ik houden van wandelen, en da’s dan ook precies wat je aan de Opaalkust kunt doen. De prachtige zandstranden en duinen zijn de perfecte plek om eventjes uit te waaien. Bovendien zijn er heel wat gezellige dorpjes en typische Franse restaurantjes waar je meer dan genoeg kunt doen. Op onze tweede dag bezochten we er het mondaine badplaatsje Le Touquet, en dat bleek al gauw een van mijn favoriete plekjes te zijn. Het plekje staat ook wel bekend onder de naam Paris-Plage, gelinkt aan de vele Parijzenaars die er tijdens het weekend en in de vakantie te vinden zijn. Er is dan ook een rechtstreekse trein (én autoroute) die het stadje verbindt met de bruisende Franse hoofdstad. 

Dat het stadje vooral bekend staat bij de rijke Parisiens is duidelijk te zien aan de mondaine villa’s en prachtige gebouwen in het woongedeelte. Wandel dus zeker ook eventjes langs de vele prachtige huizen, die vanaf 1930 hun typische stijl kregen dankzij de vele vooruitstrevende architecten. De stijl van de typische huizen krijgt er ook wel eens de bijnaam “Le Style Touquettois Moderne”.  Wij parkeerden er uiteindelijk ook onze auto en wandelden daarna rechtstreeks naar het mooie zandstrand.

Reizen: op stap in Le Touquet

Na een deugddoende wandeling op het strand en een wedstrijdje schelpjes rapen, kwamen we uiteindelijk aan bij het mooie duingebied. Dit natuurgebied is perfect om eventjes uit te rusten of tijdens de warme zomermaanden even te zonnen. Je vindt er dan ook heel wat rustige plekjes waar je kunt genieten van de natuur. Het wandelpad doorheen de duinen, waar je zonder twijfel heel wat andere wandelaars, fietsers en joggers ziet, brengt je uiteindelijk bij het rustgevende Parc de la baie de Canche. Dit wondermooie park midden in de stad werd in de 19e eeuw aangelegd door een invloedrijke notaris die het plekje ontdekte. 

Het park is een absolute aanrader. De hoge bomen, de veelheid aan planten en de wondermooie bloemen geven je het gevoel dat je even ver weg van huis bent. En dat zo dichtbij. Wijk trouwens ook eventjes af van het wandelpadje en ga op stap. Het park (of beter gezegd, het bos) is net groot (of klein) genoeg om veilig te verdwalen en oprecht te genieten van de natuur in het gebied. 

dsc_0193

Het mag dus duidelijk zijn dat Le Touquet toch wel een klein beetje m’n hart heeft veroverd. De unieke combinatie van strand, duinen én bos is perfect voor wie net zoals ik graag wandelt en de natuur ontdekt. En nadien kan je heerlijk genieten van de Franse kustspecialiteiten en de gezellige winkeltjes in het stadje. Ik wil alvast terug! 

Geef een reactie