Zo overleef je een lange vlucht

Zo overleef je een lange vlucht

12 juni 2016

Terwijl jullie deze post lezen, ben ik wellicht heerlijk aan het slapen in ons hostel in Vancouver. Na een vlucht van vijftien uurtjes zal een portie slaap inhalen dan ook zonder twijfel onze eerste to do worden. En die vlucht, daar keek ik toch best een beetje tegenop. Ik was dan ook nog nooit eerder zo lang onderweg naar mijn bestemming (althans niet met het vliegtuig) en een beetje voorbereiding was dus geen overbodige luxe. Om zo’n lange vlucht te overleven, deel ik dan ook graag een aantal tips met jullie!

Trek een comfortabele outfit aan

Omdat je op het vliegtuig toch het grootste deel van de tijd blijft zitten, is het enorm belangrijk om je makkelijkste outfit aan te trekken. Kies dus een comfortabele broek, een makkelijk zittend shirtje en een zachte trui. Op het vliegtuig kan het trouwens best koud worden, dus neem zeker ook een grote sjaal mee die je later als dekentje kunt gebruiken. Ten slotte is ook een dik paar sokken geen overbodige luxe.

Zorg voor voldoende entertainment onderweg

Ziezo, nu we geïnstalleerd zijn op ons plekje, is het tijd voor een beetje entertainment. Ik heb standaard altijd een aantal tijdschriften mee én een boek. Dat laatste werd deze vlucht trouwens onze reisgids, het ideale moment om me toch wat meer te verdiepen in de plekken die we willen bezoeken. Op zo’n lange vlucht kan je gelukkig altijd meer dan voldoende films en series kijken, of de nieuwste albums beluisteren. En daarvoor heb ik toch altijd graag mijn eigen hoofdtelefoon of oortjes bij de hand. Dit jaar kocht ik noise cancelling oortjes, perfect voor het vliegtuig, want ze dempen het vervelende geluid van de vliegtuigmotor. Neem je je eigen hoofdtelefoon of oortjes mee, vergeet dan ook zeker geen vliegtuigadapter mee te nemen. Op het vliegtuig bestaat de aansluiting namelijk uit twee ingangen, en zonder zo’n speciale adapter kan je jouw eigen oortjes jammer genoeg niet gebruiken.

Probeer wat te slapen op het vliegtuig

Tijdens zo’n lange vlucht probeer ik ook steeds een beetje te slapen. Meestal word ik vanzelf altijd wel een beetje moe, maar om echt te kunnen slapen heb ik toch steeds een nekkussentje, een slaapmaskertje en een grote sjaal bij. Dat laatste kan je tijdens het slapen dan als dekentje gebruiken. Bij Hema vind je vandaag ook speciale oordopjes voor het vliegtuig die, net zoals de speciale vliegtuigoortjes, het geluid dempen. Perfect om wat uurtjes te kunnen slapen tijdens het lange wachten.

Zorg voor voldoende hydratatie

Hoewel je tijdens zo’n lange vlucht steeds heel wat te eten en te drinken aangeboden krijgt, is het heel belangrijk om gedurende de hele vlucht voldoende water te drinken. De lucht in het vliegtuig is namelijk erg droog en dus is het belangrijk om je lichaam voortdurend te hydrateren. Vermijd daarom koffie en frisdranken, want die drogen je lichaam uit. De lage luchtvochtigheid in de cabine is trouwens ook nefast voor je huid. Om een trekkerige huid te vermijden, kan je voor het vliegen een vochtinbrengende crème aanbrengen. Verder zijn ook een lippenbalsem en handcrème geen overbodige luxe op het vliegtuig. Ten slotte neem ik ook steeds een pakje kauwgom (dag oorsuizingen), vochtige doekjes en deodorant mee tijdens een lange vlucht.

Besef dat je niet alleen bent

Bedenk trouwens dat je wellicht niet de enige bent die het vliegen niet zo leuk vindt. Trek dus je makkelijkste outfit aan, kijk wat films en probeer gerust wat te slapen, dan is die vlucht in no time voorbij en ben je voor je het weet op de plaats van je bestemming! En dan kan de vakantie pas écht beginnen!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige post

Vier gezellig feest met Beaublue (+ kortingscode!)

Volgende post

Een deuntje Canada