Review: met Rent-a-Tent op roadtrip

Review: met Rent-a-Tent op roadtrip

14 augustus 2016

Dat onze roadtrip in West-Canada een onvergetelijk avontuur was, hoef ik jullie wellicht niet meer te vertellen. Met een tentje en een huurauto trokken we erop uit. En dat kamperen bleek best goed mee te vallen. Wakker worden in het bos of aan een gigantisch meer, met als enige geluid dat van de natuur om je heen, een groter vakantiegevoel kan ik me niet voorstellen. Onze kampeeruitrusting huurden we bij Rent-A-Tent, een fantastische organisatie waar je naast je tentje ook heel wat andere handige spullen kunt huren. Vandaag deel ik met jullie onze ervaring. Een ding kan ik je al vertellen, we zouden het zo opnieuw doen! Lees je mee?

Klaar voor het avontuur

Het is 5 uur ‘s ochtends. Nog moe en met wat hoofdpijn van de gigantische jetlag word ik wakker. En toch kan ik niet meer slapen. Na een kort nachtje beslis ik uiteindelijk om dan maar op te staan. Ik neem een deugddoende douche en maak me klaar voor een heerlijk ontbijtje beneden in het hostel. Een gezond stuk fruit, een kommetje havermout en een heerlijk kopje koffie later is het tijd om te vertrekken. Met mijn volgepropte trekrugzak en mijn regenjas in de aanslag stap ik samen met vriendlief naar onze huurauto. Het grote avontuur in de prachtige Canadese natuur kan eindelijk van start gaan. En we zijn er klaar voor!

Maar eerst de tent ophalen

Na een korte tussenstop komen we aan bij het afhaalpunt van Rent-a-Tent in Vancouver. Regendruppeltjes tikken tegen het raam van onze auto. Na een paar minuutjes zien we de man waar we al een paar keer contact mee hadden de parking oprijden. Na een korte kennismaking blijkt onze contactpersoon een Nederlander te zijn! Mooi meegenomen dus, want de uitleg kan nu gewoon in het Nederlands. Hij vertelt ons een beetje over hoe hij in Canada terechtgekomen is, en stiekem zijn we allebei toch wel een beetje jaloers. Sinds een paar jaar verhuurt hij kant-en-klare kampeerpakketten voor toeristen en avonturiers die het Westen van Canada willen ontdekken. Een fantastisch idee lijkt ons, want ook wij maken er dit jaar handig gebruik van.

En dit kregen we mee

Na een korte rondleiding toont hij ons de spullen die we straks in onze auto mogen laden. Het blijkt best veel materiaal te zijn, en even twijfelen we of onze auto dat wel aankan. Maar na wat gepuzzel blijkt dat toch even goed mee te vallen. We krijgen twee gloednieuwe slaapmatjes, een spiksplinternieuwe tent en twee hoofdkussens. Het pakket wordt uitgebreid met een gigantisch grondzeil (in Canada kampeer je namelijk op gravel en niet op gras), haringen, een bijl en een hamer. Verder krijgen we ook nog een koelbox vol bordjes, glaasjes, afwasmiddel, handdoeken, een pannetje en twee kookpotten, bestek en ander kookgerief. Ten slotte wordt onze auto nog gevuld met twee kampeerstoeltjes en een vuurtje. Met andere woorden, alles wat we nodig hebben (en meer) om twee weken te kamperen! Perfect! Met een volgestouwde auto vertrekken we richting Vancouver Island, klaar voor ons grote avontuur.

Zouden we het opnieuw doen?

Zeker en vast! Onze tent was erg groot, makkelijk om op te zetten en nam erg weinig plaats in de auto in. Bovendien was het pakket zo uitgebreid dat we nooit echt iets te kort hadden. Rent-a-Tent is vooral handig wanneer je buiten Europa reist (en dus een lange vlucht voor de boeg hebt), en dit voor een lange periode. Een tent meenemen op het vliegtuig is op zich geen probleem, maar de andere spullen meenemen is niet altijd vanzelfsprekend. Na het einde van je trip geef je de spullen weer af, en dat kan trouwens op een andere plek dan waar je gestart bent. Wij vonden het een échte aanrader en zouden het zeker opnieuw doen in de toekomst. Rent-A-Tent vind je trouwens ook in andere landen (en zelfs in Europa). Handig voor wie niet wil investeren in dure kampeerspullen en toch wil genieten van een avontuur in de ongerepte natuur.

Zou jij met Rent-a-Tent op avontuur gaan?

Comments (1)

  • Birthe Devogelaere

    12 maart 2018 at 17:02

    Hoi Taïs,

    met veel plezier heb ik al enkele malen jullie blogposts over Canada gelezen! Mijn man en ik gaan er deze zomer ook naartoe en willen hetzelfde traject als jullie doen maar dit dan in de tegenovergestelde richting. Wij hebben al enkele kampeervakanties achter de rug, dit wel steeds binnen Europa, en willen ook nu grotendeels kamperen. Wij twijfelen sterk tussen het meenemen van ons eigen materiaal en het huren zoals jullie gedaan hebben. Hebben jullie nog een idee wat jullie hiervoor betaald hebben? De slaapzakken moeten jullie dan alsnog zelf voorzien meen ik? Hebben jullie nooit koud gehad? Wij gaan eind augustus-eerste helft van september, dus vermoedelijk ‘s nachts al wel kouder dan bij jullie.. Hebben jullie je nooit onveilig gevoeld mbt beren en andere wildlife?
    Groetjes!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige post

Een zomerse tafel in 5 stappen

Volgende post

Cupcakes met appel en rozijntjes