Romige courgettesoep

Romige courgettesoep

Tijdens de winterperiode vind ik het vaak net iets moeilijker om mezelf op te peppen wanneer het even niet mee zit. En ik ben denk ik niet de enige. De donkere dagen, het (veelal) slechte weer en het vaker binnen zitten, kunnen wel eens op mijn humeur werken. Omdat we allemaal wel wat extra liefde verdienen tijdens deze periode, ga ik dan ook graag op zoek naar wat mij wél blij maakt wanneer het buiten koud en grijs is. En een van die dingen, da’s een dampende tas warme soep (met of zonder beschuitje erbij). Dus dook ik in mijn keuken en ging ik aan de slag met een van mijn favoriete groentes, courgette. Het mag dan niet de meest populaire groente zijn onder velen, maar geloof mij, deze courgettesoep is écht fantastisch lekker. Zeker met een flinke scheut room, wat croutons en misschien zelfs wat kaas en kruiden om af te werken. Wie wil ook een tasje?

Sinds een paar maanden heb ik de gewoonte om ’s middags soep te drinken. Een snelle en gezonde lunch, en in feite ook heel gemakkelijk om zelf te maken. Plus, wanneer ik tijdens het weekend een grote pot maak, dan heb ik alvast voor een aantal dagen wat lekkers voor over de middag voorzien. Met het recept hieronder maak je zo’n twee liter courgettesoep. Heb je een groter gezin of wil je meer soep maken om bijvoorbeeld in te vriezen? Verdubbel dan gewoon de ingrediënten. Da’s nu eenmaal het leuke aan soep, je kunt er zoveel maken als je wilt, want soep uit de vriezer smaakt net zo goed en behoudt al die belangrijke vitamines (jaja, zelfs Sandra predikt de diepvries!).

Fan van soep? Maak dan ook even deze pompoensoep met appel en kruidenkaas, deze romige broccolisoep of deze tomaten- en pompoensoep.

Oké, klaar voor het recept:

Romige courgettesoep

Ingrediënten voor 2 liter courgettesoep

– 3 grote courgettes
– 2 kleine aardappelen
– 1 grote ajuin
– 2 tenen look
– 2 liter groentebouillon
– 1 brikje Alpro Soya Cuisine (15%)
– Een klontje boter
– Peper en zout

Bereiding

– Zet een grote kookpot op een middelhoog vuur en smelt de boter.
– Versnipper de ajuin, plet de tenen look en schil de aardappelen.
– Snijd de aardappelen in kleine blokjes en voeg samen met de ajuin en look toe aan de kookpot. Laat even aanstoven.
– Was de courgettes en snijd ze in stukken. Voeg toe aan de kookpot en laat ook even aanstoven.
– Voeg nu de groentebouillon toe en laat 15 tot 20 minuten doorkoken op een hoger vuur.
– Prik met een vork om te zien of de groenten zacht zijn. Zo ja, mix de soep dan fijn naar wens.
– Voeg nu de room toe en roer goed om. Kruid met peper en zout. Klaar om te serveren!

Geef een reactie