Recept: taco's met scampi en spicy chilisaus

Taco’s met scampi en spicy chilisaus

7 augustus 2016

Dat we in Canada menig wegrestaurant hebben uitgetest, is waarschijnlijk nog een understatement. Tijdens zo’n roadtrip staat er dan ook meestal geen uitgebreid driegangendiner op het menu, maar eerder een snelle hap die je opnieuw voldoende energie geeft om de baan op te gaan. Toch is er mij tijdens een van die vele stops één gerechtje bijgebleven dat ik thuis onmiddellijk zelf heb uitgeprobeerd. Op het menu stond de taco shrimp, een heerlijk Mexicaanse taco met scampi dus, afgewerkt met een heerlijk zacht chilisausje. Omdat het sindsdien een van mijn favoriete snelle hapjes is geworden, besloot ik het recept ook met jullie te delen. Heb jij ook zo’n honger gekregen?

Wat heb je nodig voor deze taco’s? 

Recept: taco's met scampi en spicy chilisaus

Voor twee personen heb je de volgende ingrediënten nodig:

– 4 à 6 soft taco’s (die vind je bij de wraps)
– gemengde sla
– een handjevol kerstomaatjes
– rode ajuin
– geraspte cheddarkaas
– Griekse yoghurt
– Sriracha chilisaus
– limoensap
– 20 kleine scampi’s
– 1 eitje
– paneermeel
– peper & zout
– teentje look of lookpoeder

En zo maak je de taco’s met scampi klaar

Recept: taco's met scampi en spicy chilisaus

Begin met het schoonmaken van de scampi’s. Mocht je niet zo’n fan zijn om het darmkanaaltje er zelf uit te halen, dan vind je tegenwoordig reeds schoongemaakte scampi’s in de winkel. Alleen nog pellen, en klaar! Zet daarna twee kommetjes klaar. Het eerste kommetje vul je met een opgeklopt eitje, het tweede kommetje vul je met het paneermeel. Dip de scampi eerst in het eitje en daarna in het paneermeel. De kruiding gebeurt straks in de pan. Herhaal tot je alle scampi’s hebt voorbereid.

Warm nu een scheutje olijfolie in een pan en voeg de scampi’s toe. Kruid af met wat peper, zout en look. Bak de scampi’s drie minuutjes aan beide zijden en zet aan de kant. Ondertussen kan je alvast het sausje klaarmaken. Vul daarvoor een kommetje met de Griekse yoghurt en voeg de chilisaus toe. Meng goed om. De hoeveelheden hangen een beetje af van hoe pikant je het sausje wilt maken. Voeg dus eerst een klein beetje chilisaus toe en proef. Niet pikant genoeg? Dan voeg je nog een klein beetje saus toe. Werk af met wat limoensap en klaar!

Daarna is het tijd om je taco af te werken. Beleg je (voorverwarmde) taco met wat sla, tomaatjes en rode ajuin. Voeg de scampi’s toe en werk af met cheddar en chilisaus. Nu alleen nog in twee vouwen en je taco is klaar. Eet smakelijk! Ik vind dit gerechtje perfect als lichte lunch over de middag. Je kan de taco’s uiteraard ook als hapje serveren. Schotel je gasten in dit geval slechts één taco voor, anders wordt het een beetje veel natuurlijk ;-). Laat me hieronder zeker weten wat je van het gerechtje vond!

Recept: taco's met scampi en spicy chilisaus

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige post

Wooninspiratie: een 'nieuwe' slaapkamer

Volgende post

Zo creëer je de perfecte ochtendroutine