Uitgelezen: Grote, kleine leugens

Uitgelezen: Grote, kleine leugens

30 oktober 2018

Grote, kleine leugens, hét boek van Liane Moriarty, heeft het voorbije jaar heel wat harten veroverd. En daar zijn een paar goeie redenen voor. Zo pikt Moriarty opnieuw in op behoorlijk alledaagse thema’s, weet ze als geen ander te ontroeren én te amuseren en slaagde ze er zelfs in om HBO te charmeren. Want jawel, het boek werd ook omgetoverd in een mini-serie die zowaar de hele wereld in z’n band nam. Ook benieuwd geworden naar de hype rond dit boek?

Waar het boek over gaat

Grote, kleine leugens neemt ons mee naar de peuterklas van Pirriwee Public. Of beter, naar het leven van een aantal interessante peutermama’s. Want daar valt behoorlijk wat over te zeggen. Wanneer de jaarlijkse quizavond eindigt in chaos, paniek én een dode, is het dan ook meer dan duidelijk dat er meer speelt achter die lachende gezichten op de speelplaats. Is er sprake van moord, gaat het hier om een tragisch ongeluk of was het een uit de hand gelopen ruzie? Een ding is zeker, de kleinste leugens kunnen snel uitmonden in de aller gevaarlijkste. 

Wat ik van het boek vond

Hoewel het boek zowaar alleen maar positieve kritieken ontving, moest ik er in het begin toch een beetje inkomen. Het boek komt namelijk nogal traag op gang en het duurde voor mij toch eventjes vooraleer ik er écht een verhaal in begon te zien. Toch nam dat niet weg dat ik elke dag wilde verder lezen. Ook al waren het soms maar een aantal vluchtige pagina’s tijdens het ontbijt of voor het slapengaan. Ik kon eerlijk gezegd écht niet stoppen met lezen. Dat maakte dan ook dat ik het boek in een mum van tijd uit had. En stiekem mocht er op het einde zelfs nog wat meer verhaal zijn. Liane Moriarty deed dat dus opnieuw fantastisch.

Wat ik het leukste vind aan de boeken van Liane Moriarty, is haar amusante én vlotte schrijfstijl. Ze schrijft alsof je het zelf meemaakt en dat blijft dan ook boeien. Omdat het nu eenmaal zo vlot leest, is het een boek dat niet snel verveelt. Haar kijk op ex-mannen en nieuwe vrouwen, op moeders, dochters en schoolpleinschandalen is vernieuwend en toch weer zo herkenbaar. En dat spreekt duidelijk aan. Haar boek werd trouwens door HBO omgetoverd in een zevendelige mini-serie met sterren als Reese Witherspoon, Nicole Kidman en Shailene Woodley in de hoofdrol. Als dat geen reden is om het boek te lezen!

Zelf lezen?

Mocht je net als ik nieuwsgierig geworden zijn naar de ontknoping van het verhaal, dan kan je Grote, kleine leugens via deze link zelf aankopen. Veel leesplezier!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige post

De babykamer inrichten: we zijn vertrokken!

Volgende post

Appelbrood met kaneel