Uitgelezen: Het Nest

Uitgelezen: Het Nest

21 januari 2017

Vorige week vertelde ik jullie al een klein beetje over een van de dingen die ik dit jaar erg graag wil realiseren, namelijk een hele hoop nieuwe boeken lezen. Want waar ik me vroeger uren kon verdiepen in een goed boek, lijkt dat de laatste jaren steeds minder goed te lukken. Daarom besloot ik mezelf tijdens de kerstperiode nog eens een echt goed boek te kopen. En ik kreeg de leesflow weer hélemaal te pakken. Ik las Het nest van Cynthia D’Aprix Sweeney en genoot van haar vlotte schrijfstijl, de vele herkenbare scenario’s en de verdoken humor in deze donkere roman over geld, liefde en familiebanden. Het boek was dan ook erg prettig om te lezen, zeker tijdens deze koude, gezellige periode waar familie nu eenmaal een heerlijke rol in speelt. Ik vertel jullie daarom maar al te graag meer over Het nest, misschien wel een boek voor op je eigen wishlist?

Over Het nest

Het nest vertelt het verhaal over de Plumbs, een New Yorkse familie die, na een misstap van een van de kinderen, het nodige familiedrama krijgt te verduren. De Plumbs hebben namelijk één groot geheim: het nest. Toen de vier kinderen (Leo, Jack, Beatrice en Melody) nog jonger waren, besloten hun ouders namelijk een grote som geld aan de kant te zetten. Geld dat hun kinderen later goed zouden kunnen gebruiken en waar ze, wanneer ze oud en verstandig zouden zijn, jarenlang van konden genieten. Een soort van erfenis zeg maar, al was dit er wel eentje met erg grote gevolgen. Wanneer Melody namelijk veertig jaar wordt, is iedereen erg verheugd op het aankomende feestje. Niet omdat de Plumbs gek zijn op verjaardagsfeestjes, wél omdat Melody’s veertigste verjaardag gepaard gaat met het vrijkomen van het langverwachte ‘nest’. Of dat was wat iedereen had verwacht. 

Jammer genoeg blijkt er van het langverwachte ‘nest’ niet erg veel meer over te zijn. Een heuse verrassing die dan ook inslaat als een bom. En dat op wat eigenlijk een fantastisch feestje moest worden. De reden van het verlies? Leo Plumb. Een paar maanden eerder veroorzaakte hij namelijk een zwaar ongeluk, waarbij hij de toekomst van z’n jonge, knappe medepassagier voorgoed bepaalde. Om het verhaal uit de pers te houden én om het meisje het zwijgen op te leggen, betaalden de Plumbs haar een flinke som geld. Geld dat uit ‘het nest’ werd genomen, en dat daardoor voorgoed verdwenen was. Het verhaal gaat in op de vele intriges, geheimen en spanningen die de situatie met zich meebrengt. Niet alleen voor Leo, maar ook voor de drie andere kinderen, die allemaal wel hun eigen reden hebben om naar het geld uit te kijken. Want hoewel ze allemaal uit een welstellend gezin komen, kan niemand erg goed met geld omgaan. 

Het boek kon naar mijn mening een klein beetje meer spanning gebruiken, maar toch vond ik het een erg fijn boek om tijdens deze winterse periode te lezen. Het bracht me dan ook vaak aan het lachen en ik vond het erg jammer wanneer het verhaal was afgelopen. Vooral naar het einde toe bouwde het boek erg mooi op en toonde het aan hoe vernietigend geld kan zijn en wat voor invloed dat kan hebben op een familie. Toch toont het boek ook aan hoe familiebanden opnieuw gesmeden kunnen worden, hoe moeilijk de situatie ook kan zijn. Het toont aan hoe het ook een warme plek kan zijn, waar niet alleen liefde en plezier, maar ook pijn en verdriet hun eigen plaatsje weten te vinden. Het was een boek dat las als een trein en dat ik dan ook met heel veel plezier heb gelezen. Een aanrader! 

Zou jij Het nest lezen? 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige post

Gevulde paprika met quinoa, spinazie en champignons

Volgende post

Deze voedingsmiddelen moet je altijd in huis hebben