Uitgelezen: The Good Girl

Uitgelezen: The Good Girl

15 september 2016

De zomer loopt stilletjes aan op z’n einde en ik heb weer genoten van die wondermooie dagen met heel veel zon, heel veel buiten zijn en vooral heel veel doen waar je zin in hebt. En daaronder valt voor mij ook opnieuw het oppikken van mijn grote boekenliefde. Al sinds ik voor het eerst een drieletterwoord kon lezen ben ik gefascineerd door boeken. Ik kon me uren in een hoekje verschuilen met een leesboek. Eentje van de bib, die ik om de zoveel tijd met mama ging bezoeken. Helemaal verdiept in een boek hoorde ik de rest van de wereld niet meer. Verhalen hadden de wondere kracht om me mee te nemen naar andere oorden, naar plekjes waar ik enkel over droomde, naar langvervlogen tijden die toch zo dichtbij leken. Maar kleine meisjes worden groot en de boeken bleven steeds vaker aan de kant liggen. Elke zomer neem ik me echter voor om opnieuw de draad op te pikken. En dat lukt de laatste tijd best aardig. Vorige maand las ik onder andere The Good Girl, een boek met zo’n sterke verhaallijn dat ik niet anders kon dan het met jullie te delen. En vandaag doe ik dat ook.

Over The Good Girl 

Mary Kubica neemt je in The Good Girl mee in een spannende thriller die je in een ruk wilt uitlezen. We volgen het verhaal van Mia Bennet, een jonge vrouw die op mysterieuze wijze plots verdwijnt en maandenlang onvindbaar is. Wanneer Colin Thatcher namelijk de opdracht krijgt om Mia Bennet te ontvoeren en af te leveren bij z’n opdrachtgever, bedenkt hij zich. Hij neemt het meisje met zich mee en vlucht naar het platteland. In een kleine blokhut duiken ze samen onder. Samen met detective Hoffman gaat haar moeder op zoek naar aanwijzingen om haar geliefde dochter zo snel mogelijk terug te vinden. Een aangrijpend verhaal over een meisje uit een rijkeluisgezin. Een meisje dat zich daar nooit echt thuis voelde en dat door een jammerlijk toeval plots de hoofdrol speelt in een onrustwekkende verdwijning.

Dat Mia een intrigerend personage is, wordt al vanaf het begin duidelijk. Hoewel het boek zich grotendeels rond de verdwijning situeert, wordt het verhaal bijna nooit door Mia zelf verteld. Sterker nog, de ontvoering wordt grotendeels verteld vanuit het standpunt van haar ontvoerder, Colin, dat van haar moeder én dat van detective Hoffman. Doorheen het boek wordt bovendien voortdurend geswitcht tussen de periode voor haar ontvoering en de periode die erna komt. Een duidelijke opbouw naar een nog duidelijker hoogtepunt, dat je op het einde van het boek helemaal meeneemt in het verhaal. Een einde dat ik helemaal niet had zien aankomen, en dat me dan ook helemaal in de ban had.

Over Mary Kubica 

Met The Good Girl als haar grote debuut stond Mary Kubica al meteen in de schijnwerpers. Ze kreeg een Stand Critics Nomination voor beste eerste roman en werd genomineerd voor de Goodreads Choice Awards. Dat laatste betekent alvast erg veel, want Goodreads wordt door heel wat mensen beschouwd als dé referentie wat boeken betreft. Ondertussen zijn ook de filmrechten voor het boek verkocht en dat lijkt alvast een veelbelovende verfilming te worden. Samen met haar man en twee kinderen woont ze net buiten Chicago, waar ze onlangs twee nieuwe bestsellers uitbracht, Don’t You Cry en Pretty Baby. Twee boeken die nu al hoog op m’n verlanglijstje staan, want met zo’n debuutroman liggen de verwachtingen wel erg hoog. Wordt dus nog vervolgd.

Zou jij The Good Girl lezen? 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige post

Aardbeientaart met bladerdeeg

Volgende post

5 weetjes over wijn voor beginners