Uitgetest: de Simply You box van Carrefour

Uitgetest: de Simply You box van Carrefour

15 april 2017

Toen er enkele weken geleden een uitnodiging in de bus kwam met de vraag of ik de Simply You box van Carrefour wilde uittesten, zei ik volmondig ‘ja’! Ik ben helemaal fan van foodboxen en vind het dan ook super om er af en toe eentje uit te proberen. Hoewel we thuis eigenlijk niet echt vaak zo’n foodbox bestellen, ben ik er echt van overtuigd dat het voor heel wat gezinnen een fantastisch antwoord biedt op de vraag ‘wat eten we vanavond?’. Want jawel, ook hier rijst die vraag toch wel minstens een keer in de week. De Simply You box was met zijn uitgebreide keuze aan receptjes meer dan welkom en voldeed zeker aan onze verwachtingen. Vandaag vertel ik jullie graag waarom én geef ik een leuke kortingscode mee. Zo kan je de box ook zelf eens uittesten! 

Zo’n twee weken geleden nam ik samen met vriendlief voor het eerst een kijkje op hun website, en ik was eigenlijk al meteen enthousiast. De keuze die Carrefour met z’n Simply You box biedt, is een pak groter dan bij andere foodboxen. Zo kan je elke week kiezen uit maar liefst 9 receptjes, waaronder ook telkens drie vegetarische opties en een aantal kindvriendelijke keuzes. Bovendien wordt er steeds met simpele ingrediënten van Belgische oorsprong gewerkt die ook nog eens van het seizoen zijn. Een groot pluspunt als je ‘t mij vraagt, want zo dragen we ook nog eens een steentje bij aan het milieu én steunen we de lokale producenten. 

Uitgetest: de Simply You box van Carrefour

Behoorlijk overtuigd kozen we er dan ook met veel plezier drie gerechtjes uit, die ik een weekje later kon afhalen bij mijn plaatselijke Carrefour. Geen levering aan huis hier, maar dat vond ik eigenlijk niet zo erg. Ik breng dan ook sowieso een wekelijks bezoekje aan de supermarkt en kon dan ook meteen mijn andere boodschappen doen. Het zit er in de toekomst echter wel nog aan te komen, dus mocht dit je wat afschrikken, dan is dat misschien wel goed nieuws. Terug thuis opende ik vol verwachting mijn Simply You box. Drie kleine kartonnen doosjes vol lekkere ingrediënten, een duidelijke receptenkaart én ook nog een extra cadeautje voor de week: heerlijk zoete framboosjes. Bedankt, Carrefour! 

Het eerste recept dat we uittestten, viel jammer genoeg een beetje tegen. Ik koos voor de gnocchi met ricotta en verse kruiden, een veelbelovend gerechtje waar ik nochtans erg veel zin in had. Maar toen ik ontdekte dat ik ‘m zelf nog moest uitrollen, m’n werkblad moest ‘bebloemen’ en die dan ook nog eens kneden, was ik iets minder enthousiast. Na een drukke werkdag had ik namelijk niet zoveel zin meer om de gnocchi from scratch te maken en m’n hele keukentje te bekladden. Maar goed, met veel moed ging ik aan de slag en het voorbereiden viel best mee. Alleen het resultaat liet een beetje aan de wensen over, want het zag er helemaal niet uit zoals op de foto. Eerlijk is eerlijk, dat kan ook aan ons gelegen hebben, maar ik vond het wel een beetje jammer.

Uitgetest: de Simply You box van Carrefour

Hoewel onze Simply You box dus een beetje in mineur gestart was, kon de rest van de week eigenlijk niet meer stuk. Op dinsdag maakte ik een heerlijke groentewok met kip, kruidenkaas en basmatirijst en dat bleek écht een topgerechtje te zijn. Met behulp van de online filmpjes toverde ik in een kwartiertje dit heerlijke gerecht op tafel en wat hebben we gesmuld. De porties zijn bovendien meer dan voldoende, iets wat ik bij andere foodboxen vaak een beetje mis. Het werd een geslaagd diner dat smaakte naar meer. 

Op donderdag maakten we het laatste gerecht klaar, een kleurrijk varkenspannetje met champignons en rode paprika. Opnieuw een topgerecht en ook nog eens behoorlijk gezond. We vulden onze buikjes en besloten om de box, ondanks de eerste tegenvaller, zelfs opnieuw te bestellen. We waren dan ook meer dan overtuigd van de verscheidenheid aan recepten, de behoorlijke porties en de extra verrassingen bij de box. Zo bevat de box meer dan genoeg ingrediënten waarmee je de dag erna eigenlijk opnieuw aan de slag kunt. Met de overblijvende eitjes in het doosje maakte ik op dinsdag een lekker omeletje klaar.  De overige kipkruiden gebruikte ik dan weer tijdens een zomerse barbecue.  

Uitgetest: de Simply You box van Carrefour

Of de Simply You box een geslaagde keuze was? Ja zeker! Eentje die ik ondertussen al opnieuw heb gemaakt en waar ik al erg veel van genoten heb. Voor twee personen en drie heerlijke gerechtjes betaal je 40 euro. De box moet je wel nog zelf afhalen bij je plaatselijke Carrefour. Ik zou wel aanraden om de receptjes eventjes vooraf te lezen, zo weet je meteen welke ingrediënten je nog zelf in huis moet halen (zoals zout, peper of andere kruiden) en zie je ook meteen hoeveel tijd het in beslag neemt.

En om jullie alvast een voorsmaakje van de box te geven, ontvang je nu als trouwe lezer 10 euro korting op je volgende bestelling. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen, is bij het bestellen de code DEKLEINEDINGENSYB in te geven. Eet smakelijk! Oh ja, de box kan je hier bestellen. 

Comments (2)

 • Tamara

  5 mei 2017 at 21:26

  Hm, ik doe al eeuwen Hello Fresh, meestal ben ik er wel tevreden van maar soms valt een gerecht ook wel dik tegen. Misschien wordt het tijd om toch eens wat anders uit te proberen. Ik probeer binnenkort ook eens, denk ik! 🙂

  1. Taïs

   5 mei 2017 at 22:47

   Ik probeerde Hello Fresh ook een paar keer uit maar vond de porties er niet altijd helemaal top ?! Deze box vind ik alleszins wel een heel fijne afwisseling, zeker even uitproberen zou ik zeggen! Smakelijk! ?

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige post

Supersimpel rozijnenbrood

Volgende post

Bagel met ei en avocado